hirdetés

Ezért őrizd jól meg a számlát, ha kisállatodnak veszel valamit

Gerhát Petra

2024. július 8 - Képek: Getty Images Hungary

Elektronikus, kisállatok gondozásához és ápolásához szükséges eszközökre is vonatkozik 2024 júliusától a jótállás. Akár többéves garanciával is élhetünk, ha elromlanak.

hirdetés

Július elsejétől bővültek azon termékkörök, melyre a kereskedőknek kötelező jótállást biztosítani, ezzel jól járnak többek között a kisállatokkal kapcsolatos kiegészítőket vásárlók is. Biztonsági, és a gondozásukhoz szükséges eszközöket is találunk a kibővített termékkategóriák között.

Érdemes megőrizni a kisállataink számára vásárolt eszközök blokkját, hiszen érvényes rájuk a jótállás

Bővült az állattartáshoz szükséges eszközök jótállása

A jótállási szabályok változására szerdai közleményében hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). Amint azt a Dívány megírta, az egyéb termékek mellett a kedvtelésből tartott állatok villamos energiával működtetett felszereléseire, például az etető-, itató-, szőrnyíró gépekre, illetve az elektronikus eszközzel ellátott nyomkövető nyakörvekre, ajtókra szerelhető kisállatkapukra és az alomtálcára is jár a jótállás.

A 10 ezer forint feletti értékű, a kisállatok tartásához szükséges eszközök esetében még májusban módosultak a jótállásra vonatkozó általános szabályok. Akkor az értékhatárok, illetve a jótállás időtartama is változott. A rendelkezés pedig a hét elején életbe is lépett.

A 10 ezer forintos eladási árat elérő, de 250 ezer forintot meg nem haladó ár esetén a kisállatok tartásához kapcsolatos eszközökre is, akárcsak számtalan más használati cikkre, két év, míg 250 ezer forint eladási ár felett három év a jótállás ideje.

Jótállási jegy híján a számla is elég, ha baj van az eszközzel

A jótállási igényt a vásárló a jótállási jeggyel tudja érvényesíteni, de ha ezt szabálytalanul állították ki, vagy nem is adták át a fogyasztónak, az nem jelenti a jótállási jog elvesztését. Ilyen esetben a vásárló a számla vagy a nyugta bemutatásával tudja érvényesíteni jogait.

A kutyatartókat a fent felsorolt eszközök közül talán leginkább a GPS-nyomkövetővel ellátott nyakörvek, illetve a lakás ajtajára szerelhető, kutyák által önállóan is használható apró, elektromos nyílások érintik. Arról, hogy miként tudod megtanítani utóbbiak használatát kedvencednek, ebben a cikkükben írtunk.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

Jótállás alá kerültek az önetető tápadagolók és itatók is. Ezek azoknak  gazdiknak, illetve természetesen kisállataiknak, igazán hasznosak, akik nem tudnak mindennap hazaérni az etetési időre.

Egyes ebeknél ugyanis nem megoldás a táp előre kihelyezése, mert azonnal felfalják azt. A szerkezet abban is segít, hogy mindig a megfelelő mennyiséget kapja a kisállat; a gazdi előre beprogramozhatja, mennyi legyen az adag.

Amennyiben kíváncsi vagy az eszköz további előnyeire,  ebben a cikkünkben foglaltuk össze a tudnivalókat.

ajtó kinyitása biztonságos otthon e-nyakörv elektromos kutya nyakörv használata

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!