hirdetés

Túl ügyes volt, ezért rúgták ki 20 perc alatt a kutyanapköziből

Szénási Szimonetta

2023. június 23 - Képek: Mirror; Getty Images Hungary

A kutyanapközi remek lehetőség, ám vannak szabályok, amelyeket a négylábú lurkóknak be kell tartaniuk. Ez a labrador azonban olyat tett, hogy azonnal hívni kellett a gazdit: vigye haza a kutyáját.

hirdetés

Ducky, a labrador retriever rekordot állított fel azzal, hogy mindösszesen 20 percet tartózkodott a kutyanapköziben, mielőtt nemes egyszerűséggel „kirúgták” – azaz értesítették, a gazdáját, hogy jöjjön vissza kedvencéért. Hogy miért? Mert a rosszcsont eb túl ügyes volt. A kutya mutatványa, amin a napközi dolgozói kiakadtak, egy mesterien kivitelezett szökés volt.

A napközi dolgozóit is meglepte a nem mindennapi szökés, amit a kutya bemutatott

Fogócska

Az eset az ohiói Cincinnatiben történt, ahol Ducky és gazdája, Selby élnek. A labrador első alkalommal járt a szóban forgó kutyanapköziben, és mivel ismeretlen volt számára a hely, ezért úgy döntött, felfedezőútra indul. Ezzel nem is lett volna semmi gond egészen addig, míg az eb az intézmény területén marad. Ám Ducky kihívást látott a közel két méter magas kerítésben, és úgy döntött, próbára teszi magát, vajon át bír-e ugrani rajta?

Jelentjük: sikerült neki. A szeleburdi eb ugyanis fogta magát, és átrepült fölötte – felügyelői megrökönyödésére. Természetesen a gondozók azonnal a kutya után siettek, ám a labrador nem adta meg magát egykönnyen. Úgy ítélte meg, egy remek játék vette kezdetét, amiben a napközi dolgozója a fogó.  A hajszából végül a gondozó került ki győztesen, aki visszavitte a kutyát a napközibe. A történtek után azonban úgy ítélte meg, biztonságosabb, ha értesíti a gazdát, nehogy legközelebb Ducky legyen a gyorsabb, és esetleg valami baj történjen vele odakint.

Ducky a történtek után./ Kép: Mirror

A kutya nézőpontja

A gazda a jelek szerint elég viccesen fogta fel a dolgot, ugyanis az eset után videóban számolt be a napközis élményekről a TikTok-csatornáján. A felvételen a kutya szemszögéből meséli el a történteket:

Ma volt az első napom a kutyanapköziben – és 20 percig bírtam, mielőtt kirúgtak. Nagyon magas kerítésük van a hátsó udvarban. Azt hittem, hogy egy nekünk (kutyáknak) szánt játék, egy olyan Ki tud átugrani a kerítésen?-jellegű dolog. Szóval átugrottam, hogy megmutassam a barátaimnak, mire a hölgy elkezdett üldözni – ekkor jöttem rá, hogy nem lett volna szabad megtennem. A hölgy végül felhívta az anyukámat, és azt mondta: Figyelj, gyere el a kutyádért, nem vigyázok rá többé biztonsági okokból

– fogalmazott viccesen négylábúja nevében Selby.

A gazda a saját szemszögéből is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy kutyája „mindig csinál valami butaságot”, hiszen „nagyon huncut, és tele van energiával”. Ezzel szerinte csak „érdekessé teszi a napjait”. Mivel a napközi túl unalmas volt a kutya számára, ez a szökés valójában csak egy kis izgalmat csempészett a napjukba.

Jutalom a rosszaságért?

A történet némiképp meglepően zárult, hiszen miután Ducky gazdája megérkezett, kocsiba szállt kedvencével, és meg sem álltak egy gyorsétteremig, ahol grillezett falatkákkal kényeztették magukat, így kerekítve rögtönzött kiruccanást a nem várt közös időből. Hogy helye volt-e ez a reakció? Egyet kell értenünk azzal a kommentelővel, aki azt írta, hogy a kutya mindezt jutalmazásként értelmezhette.

Veszélyes „játék”

Fontos megjegyezni, hogy a kutya kerítésen való átugrálása, vagy éppen kibújkálása, roppant veszélyes szórakozás, hiszen odakint könnyen baleset érheti, vagy úgy elcsatangolhat, hogy sosem talál haza. Emellett az állattartó is felelősségre vonható, hiszen az ő feladat biztosítani jószágának portán belül tartását.

autózás gazda és kutya jutalmazás kerítés kutya autózás kutya és ember kutyanapközi labrador labrador retriever napközi szökés szökik a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink