hirdetés

A kutya, aki túlélte a rettegett parvovírust: Ralph kis híján belehalt a súlyos fertőzésbe

Szénási Szimonetta, 2023. január 29 - Képek: Getty Images Hungary

Ralph, a kis hibrid egy Cavalier King Charles spániel és egy uszkár keveréke, azaz egy cavapoo. Szerető gazdáival él Derbyben.

hirdetés

A bájos jószág fiatal kora ellenére kétszer is ünnepelheti születésnapját: egyszer, mikor ténylegesen a világra jött, másodszor pedig annak a napnak az évfordulóján, mikor végre egészségesen ébredt a rettegett parvofertőzés után.

Életveszélyben volt

Ahogy gazdája, Rebecca Dean visszaemlékezett, Ralph állapota aggasztó volt, mikor szeptember 25-én bevitték a helyi állatkórházba. Az akkor nyolchetes kiskutya erőtlen volt, nem evett, és folyton ment a hasa.

A vizsgálatok hamar igazolták, hogy kedvencüknek parvovírusa van, ami az egyik legveszélyesebb fertőzés a kutyákra, főképp a kölykökre nézve. Az esetek túlnyomó többségében nem sikerül megmenteni a betegeket, emiatt valamennyi gazda rettegi a kórt. Védekezni ellene oltásokkal lehet.

Intenzív osztály

Ralphot 10 napig kezelték az intenzív osztályon. Ezalatt az állapota nem volt biztató. Mint az egyik orvosa, dr. Seamus O’Cathail elmondta, közel volt a szepszishez.

Családja végigaggódta ezt az időszakot. Mrs. Deannek fel kellett készítenie a gyerekeket arra is, hogy kis barátjuk lehet, hogy nem megy haza hozzájuk. Azonban hála a kezelésnek Ralph idővel jobban lett, és hosszas kórházi ápolás után hazatérhetett szeretteihez.

Karácsonyi csoda

A betegség ideje alatt gazdái bíztak abban, hogy kedvencük a ünnepet már velük töltheti – ami meg is valósult! Ráadásul ez volt a kutya első karácsonya.

Ő a mi kis harcosunk. Rengeteg karácsonyi ajándékot kapott, nagyon elkényeztetett kiskutyus lesz!

– fogalmazott szeretetteljesen Rebecca Dean, aki igazán különleges karácsonyként jellemezte a tavalyi ünnepüket, hála annak, hogy azt Ralph-fal tölthették.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon