hirdetés

Így készülhet tökéletes szelfi a kutyáddal

Tóth-Hencz Edit

2024. június 21 - Képek: Getty Images Hungary

A közösségi médiát használók körében népszerű a szelfi világnapja. Különösen, ha a gazdik a kutyáikkal közös képeket is megoszthatják.

hirdetés

A szelfi világnapja remek alkalom arra, hogy megünnepeljük kutyáinkat, és azokat a boldog pillanatokat, amelyeket velük tölthetünk. A nemzetközi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a digitális fotózás örömeire, és a közösségi médiában rejlő kapcsolatteremtési lehetőségekre. Szelfizz a kedvenceddel, és oszd meg az örömödet másokkal is! Ha jó technikával készíted el a képet, ez egy közös játékká is válhat!

A szelfi története

A világ legelső szelfijének története 1839-re nyúlik vissza, és jóval több időt igényelt az elkészítése, mint napjainkban. A szelfi manapság a digitális kultúra szerves részévé vált, mi több, nemcsak az önkifejezés eszközeként szolgál, hanem a társadalmi kapcsolatok erősítésének egyik formája is. Ez a fajta önmegvalósítás igazán népszerű a közösségi médiát használók körében, legyen szó egyedüli vagy csoportos programról. Például számos, úgynevezett szelfimúzeumba is ellátogathatunk már, ahol különböző ötletes és különleges hátterek ellőtt örökíthetjük meg önmagunkat.

Ha jól csináljuk, a kutyával való fotózkodás is lehet móka

Kutyával szelfizni? Így csináld!

A kutya különleges varázst ad egy fotónak, számunkra pedig megörökít egy vidám pillanatot, amit együtt élünk át kedvencünkkel. Egy jó fotó elkészítéséhez már elég a mobiltelefonunk, nincs szükség stúdióra, drága kamerákra. Ha szeretnél minél profibb képeket készíteni, ezekre figyelj:

1. Győződj meg róla, hogy a kutyád nyugodt, kényelmes, biztonságos környezetben van.
2. A fénykép minőségét javítja, ha természetes fényt használsz. Így a kép világos és tiszta lesz.
3. Tilos vakut használni a kutyával készült képekhez!
4. Jutalmazd a kutyát finom falatokkal a türelméért és az együttműködéséért.
5. Készíts több képet, hiszen a legjobb pillanatok váratlanul jönnek.
6. A kutyák nem modellek, ezt ne felejtsd el! Legyen örömteli pillanat a fotózás mindkettőtöknek.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

Szuper dolog a szelfizés, de nem mindegy, hogy milyen körülmények között készül el a fotó. Ügyelj arra, hogy a képek elkészítése a környezeted számára ne legyen zavaró. Például kutyasétáltatás közben, egy forgalmas járdaszakaszon a reggeli órákban vagy a délutáni csúcsforgalomban nem a legjobb ötlet a fotózkodás. Konfliktust okozhat a járókelőkkel, és a feszültség a kutyád hangulatát is befolyásolni fogja.

Ha kíváncsi vagy egy profi kutyafotós kulisszatitkaira, ebben a cikkben mindent megtalálsz.

kutya és ember kapcsolata kutya fotózás tippek szelfi szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!