hirdetés

Kedvenceddel reflektorfényben: világsztárok lehettek az ország első állatmodell-ügynökségénél!

Buzgó Csilla

2020. november 2

Annyira édesnek, értelmesnek és különleges egyéniségnek tartod kutyusodat, hogy úgy véled, több jár neki, mint a mobilos fotóid a közösségi oldalaidon? Az első magyar állatmodell-ügynökségnek hála, mostantól profi fotók és videók készülhetnek rólatok. Így akár a világhírnév sem lehet akadály.

hirdetés

Az állatfotózás nem újkeletű tevékenység. Már a 19. században is szép számmal akadtak olyan művészek, akik felismerték az ebek különleges szépségét, és szerették volna ily módon megörökíteni azt. Ahogy a kedvtelésből folytatott kutyatartás és a különböző fajták szakszerű tenyésztése kezdett egyre elterjedtebbé válni, úgy ismerték fel a reklámszakemberek a négylábúakban rejlő lehetőségeket.

Bár eleddig csak külföldön dívott az állatmodellek tehetségének gondozása szervezett keretek között, immár hazánkban is elérhető ez a nem mindennapi szolgáltatás. Tapasztalt reklámügynökség-vezetők, akik véletlenül profi kutyások is egyben, kiötlötték az ország első állatmodell-ügynökségének koncepcióját minden kutyabarát, a hazai reklámszakma, és nem utolsó sorban a főszereplők, az ebek örömére.

Az Animal Stars Állati Modellügynökségnél ugyanis minden adott ahhoz, hogy a négylábú modellek is élvezzék a közös munkát. Az alapítók sokéves szakértelme és az ügynökség etológus munkatársának közreműködése biztosítja a kutyusok sikerélményét, jó közérzetét minden fotózás alkalmával.

Barák Péter kreatív vezetővel beszélgettünk egy izgalmas castingfotózás keretében.

Hogyan lehet kutyusod hivatásos modell?

Nem csak itt, a világ minden állatmodell-ügynökségénél követelmény a szobatisztaság, a barátságos, együttműködő természet, és az, hogy az eb magabiztos legyen. Ugyan az ügynökség foglalkoztat kutyakozmetikust, trénert és etológust is, tehát ők minden oldalról támogatják a sikeres produkciót, ezeknek az alapkritériumoknak mindenképp meg kell felelnie kutyusodnak ahhoz, hogy dolgozni kezdhessenek vele.

A tesztelés első lépcsője a forgatás napján épp Bosco, az ügynökség hivatalos kontrollkutyája volt: ha ezzel az aranyszívű, gyönyörű golden retrieverrel az első percekben jól kijött az újdonsült négylábú fotómodell, már nagy baj nem lehetett.

Kedvenced nem csak veled, hanem önállóan is szerepelhet a portfóliófotókon, melyek elkészítésénél természetesen jelen lehetsz a stúdióban, s figyelheted, ahogy különleges tehetsége villanásról villanásra kibontakozik.

A castingon készült anyagok az ügynökség közösségimédia-oldalain, a Youtube-on és az online portfóliótokban is láthatóak lesznek a megbízók számára. Ha egyiküknek megtetszetek, tömegek csodálhatnak majd titeket óriásplakátokon, magazinokban vagy reklámokban.

Itt a világ és a kamera is a kutyák körül forog

Felmerülhet benned a kérdés, hogy mi a különbség egy állati és egy emberi modellügynökség között? Hiszen minden adott mindkét esetben: a modellek, a stúdió, a felszerelés…

A megfelelő alanyok kiválasztásához és a velük való folyamatos munkához tapasztalatra és szaktudásra, nem utolsó sorban pedig különleges érzékre van szükség. Az Animal Stars számára nem csak az fontos, hogy az adott állatmodell minél imádnivalóbb legyen. Ha fajtatiszta ebekről van szó, ők is, mint a többi ügynökség, a megbízható, korrekt tenyészetekből származó állatokat részesítik előnyben.

Ha ugyanis ilyen vérvonalú kutyákkal találkozik a szemlélődő az óriásplakátokon, magazinokban, televíziós műsorokban, és ámulva nézi szépségüket, harmóniájukat, megérti, hogy az egészségügyi szempontok mellett miért fontos az eb megbízható helyről való beszerzése.

Nem csak a külső, a belbecs is gyakorta múlik a lelkiismeretes tenyésztői munkán. Kiegyensúlyozott temperamentumú, jól instruálható kutyusokkal mindig könnyebb dolgozni, ezt pedig a potenciális kliensek is nagyra értékelik.

Miért érdemes belevágni az állatmodellkedésbe?

A kutya és a gazdi köteléke erősödik, bensőségesebbé válik az együtt átélt élmények hatására. Ez kialakulhat a kutyás sportokban való részvétel, a mindennapi közös játék, természetjárás, kutyaiskolák foglalkozásai során. Az állatfotózás egy újabb érdekes közös program lehet, mely által csatlakozhattok egy világméretű közösséghez.

Az Animal Stars egyik kutyamodellje itt egy prémium minőségű fogtisztító jutalomfalat reklámplakátján tündököl

Külföldön – és előzetes egyeztetést követően itthon, az Animal Starsnál is – szinte bármilyen, fotózásra alkalmas kisállattal besétálhatsz egy ügynökséghez, ha azt szeretnéd, hogy sztár legyen belőle. Nem ritkaság, hogy egy fotómodellből rövid úton filmcsillag válik, akit milliók zárnak a szívükbe, akárcsak Rex felügyelőt, Lassie-t, vagy Rin Tin Tint.

Az állati színésztalentumok kinevelése hazánkban sem ismeretlen hivatás. Halász Árpád kutyakiképző, a tükörmódszer híve például olyan neves alkotások rendelkezésére is bocsátott már általa oktatott ebeket, mint az Anthony Hopkins-féle Rítus, az Asterix és Obelix, a Katedrális, a Hold hercegnő, vagy éppen a Jean Reno-féle Razzia.

Ugyan az Animal Stars a cikk megjelenésekor annyira friss vállalkozásnak számít, hogy még csak tárgyalnak a legnagyobb márkák képviselőivel, sikeres ajánlásuk esetén majd büszkén jelentheted ki, hogy jóvoltukból elsőként szerepelhettetek nívós hazai és külföldi cégek produkcióiban.

(Képek: Animal Stars Állati Modellügynökség)

állatmodell-ügynökség kutya fényképek kutya fotózás kutya modell

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!