hirdetés

Meglepő módszerrel fogyasztották le az extrém módon elhízott staffit: testsúlya felét vesztette el

Szénási Szimonetta

2023. január 5 - Képek: Getty Images Hungary

Roxanne, a kórosan elhízott staffordshire terrier már járni, sőt lélegezni is alig tudott, ám egy hatékony módszerrel testsúlya felére fogyasztották.

hirdetés

A mentett staffordshire terriernek segítségre volt szüksége, különben szó szerint összeroppant volna hatalmas feleslege alatt. Ám az állatvédők és új gazdái mindent megtettek, hogy a túlsúlyos kutya mihamarabb lefogyjon.

38,5 kilogramm

A szerencsétlen jószág 38 és fél kilogramm volt, mikor bekerült az RSPCA nevű szervezet chesire-i központjába. A nyolc esztendős staffordshire terrier azért került az állatmentőkhöz, mert egykori gazdái már nehezen gondoskodtak róla.  Mint a szervezet egy munkatársa nyilatkozta, Roxanne már nehezen tudott járni, és a légzéssel is gondjai adódtak a súlytöbblet miatt.

A túlszeretés veszélyei

A kutya a rosszul kifejezett szeretet áldozata lett, ugyanis volt gazdái állandóan etették.

egyértelmű, hogy Roxanne-t szerették, ám az évek során túlságosan elkényeztették a sok egészségtelen étellel, aminek következtében kórosan elhízott

fogalmazott Angela Chan, az RSPCA örökbefogadási koordinátora.

Hidroterápia: a hatékony és kíméletes módszer

Nem volt kérdés, hogy Roxanne súlyát normalizálni kell.  Hogy az eb ízületeit kíméljék, de mégis eredményt érjenek el, az eb számára a hidroterápia mellett döntöttek. A vízben szabadon mozoghatnak az izmok, ezzel megfelelő terhelésnek vannak kitéve, ugyanakkor az ízületekre nem nehezedik felesleges terhelés.

A terápiás központ közösségi oldalán is megosztották Roxanne történetét:

Csaknem súlya felét lefogyta

A 10 hónapos kúra alatt a staffordshire terrier súlya csaknem felét lefogyta: összesen 17 kilótól szabadult meg. A szervezet főállatorvosa, Caroline Allen így fogalmazott az eset kapcsán:

A legújabb kutatások szerint a kedvtelésből tartott kutyáknak körülbelül a fele túlsúlyos. Ez nagyon komoly egészségügyi probléma. Szó szerint kedvességgel öljük meg kedvenceinket.

Új család

Szerencsére az állatmentőknek segítői is akadtak ebben a feladatban: Hazel és Mike Ducker, akik magukhoz vették a kutyát Shropshire-i otthonukba.

Amellett, hogy fittebb és egészségesebb, Roxanne szemmel láthatóan nagyon boldog az új családjával

– összegezte  az örömteli változásokat Angela Chan.

diéta etetés hidroterápia ízületvédelem kövér kutya kutya ízület örökbefogadás súly súlycsökkenés túletetés túlsúly túlsúlyos kutya túlsúlyos kutya diéta

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!