hirdetés

A skót szarvasagár történelmet írt, és a biewer terrier debütált a philadelphiai National Dog Show-n

László Enikő

2021. december 2 - Képek: Getty Images Hungary

Claire győzelme az első alkalom arra, hogy egy kutya egymás után nyert a show 20 éves történetében. Emellett egy új fajta, a biewer terrier is debütált a rangos eseményen.

hirdetés

Történelmet írtak a nemrégiben megrendezett philadelphiai National Dog Show-n. A Philadelphiai Kennel Club által szervezett éves eseményen egy Claire nevű skót szarvasagár – aki tavaly is nyert – idén is megkapta a rangos a Best in Show címet.

Claire, a Best in Show győztes skót szarvasagár.

Még sosem volt ismételt bajnok

„A National Dog Show 20 éve alatt eddig nem volt ismételt bajnok” – mondta Mary Carillo kommentátor a kétszeres győztes kutyáról.

A tavalyi csökkentett létszámú, nézők nélküli rendezvény után a show idén visszatért a normális kerékvágásba. Az eseményt november 20-án és 21-én tartották.

„Egy évvel idősebb és még magabiztosabb” – mondta felvezetője, Angela Lloyd Claire-ről, akinek bejegyzett neve GCH Foxcliffe Claire Randall Fraser. „A legfontosabb az volt számomra, hogy boldoggá tegyem, és egy igazán jó teljesítményt hozzak ki belőle. Csak jól akartuk érezni magunkat” – mondta Lloyd.

„Claire őszintén hisz magában, és nagyon bízik saját képességeiben. Ha úgy nézel ki, mint ő, te is ezt tennéd, nem igaz? Egyszerűen a toppon van!” – folytatta a büszke felvezető.

Szoros volt a verseny

A 4 éves Clarie a dicsőség mellett egy 20 000 dolláros díjat is kapott. Idén szoros volt a verseny, mivel Claire Chester, a majompincs; Sasha, a pireneusi hegyikutya; MM, a lakeland terrier; Jade, a rövidszőrű német vizsla; Mo’Ne, a kuvasz és Winter, az angol bulldog ellen küzdött. A skót szarvasagár hat döntőst és összesen 538 nevezőt győzött le.

Mo’Ne, a kuvasz.

A legsikeresebb skót szarvasagár

Tavaly Claire volt az első a fajtájából, aki megszerezte a hőn áhított címet, de nem ő az első bajnok a családjában: Claire nagymamája elnyerte a Best in Show díjat a 2011-es Westminster Kutyakiállításon. A Virginiában élő Claire azonban túlszárnyalta felmenőjét, hiszen ő a történelem legsikeresebb skót szarvasagara.

Idén 209 kutyafajta mérettette meg magát az eseményen, őket hét különböző csoportra osztották: Sport, Hound (vadászkutyák), Working (munkakutyák), Terrier, Toy (ölebek), Non-Sporting (társasági kutyák) és Herding (terelő-, juhászkutyák) –, hogy kiválasszák a Best in Show győztesét. Tavaly csak 600 kutya jelentkezett az eseményre, ez a szám messze van attól a közel 2000-től, akik általában versenyeznek a kiállításon.

Biewer terrier.

Új fajta is debütált

A kétszeres győzelem mellett a biewer terrier debütált a társasági kutyák csoportjában, és aranyos bájával szinte ellopta a show-t. A biewer terrier egy tricolor yorkshire terrier, 1984-ben, Németországban tenyésztették ki első egyedeit, azóta pedig egyre népszerűbb világszerte.

biewer terrier kutyakiállítás nemzetközi kutyakiállítás skót szarvasagár verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink