hirdetés

Így készítsd fel kutyádat a tavaszi szezonra: támogasd vitaminokkal és immunerősítőkkel

Ferenczi Deborah

2022. március 9 - Képek: Getty Images Hungary

A tavaszi időszakban sokkal nagyobb hangsúlyt kell helyezni a szervezet megújulására, hiszen a tél kimerítette a vitaminraktárainkat. Ez nincsen másképpen az állatok estében sem.

hirdetés

A vitaminpótlás és a szabad levegőn történő rendszeres mozgás elengedhetetlenül fontos ebben az időszakban. Hoztunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy miként támogathatod még a tavaszi megújulást.

Ápolás

Ebben az időszakban kezdődik el a téli meleg bunda levedlése, annak érdekében, hogy az állat jól bírja a nagy nyári melegeket. A rendszeres ápolás és folyamatos fésülés elengedhetetlen, már csak azért is, hogy kevesebb szőr lepje be a lakást. Érdemes lehet ilyenkor megfürdetni a kutyát, illetve szőrápoló szerekkel táplálni bundáját, hogy egészséges és fényes legyen. Ajánlott beruházni egy speciálisan erre kijelölt kefére is, ami hatalmas segítséget jelenthet ebben az időszakban.

Megelőzés

A tavasz egyik legnagyobb veszélye a kutyák számára a különböző bolhák és kullancsok feléledése. A védekezés kulcsfontosságú, ugyanis számos komoly betegséget és fertőzést lehet elkapni a kártevőktől. Ügyelj arra is, hogy a kutyád kötelező oltásai meglegyenek, ugyanis sok esetben életveszélyes betegségektől óvják meg. Illetve ezeken felül érdemes lehet specifikusan tavaszi oltásokat is beadatni.

Rendszeres állatorvosi vizsgálat

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos évente legalább egyszer elvinni az ebedet állatorvosi ellenőrzésre. Az oltások beadatása jól összeköthető az általános vizsgálatokkal és az éves fogtisztítással. Érdemes lehet egy vérképet is készíttetni, ugyanis ennek köszönhetően az is kiderülhet, milyen vitaminokban és ásványi anyagokban szenved hiányt az állat.

A vitaminpótlás fontossága

Mindig ügyelj arra, hogy különböző immunerősítőkkel támogasd kedvenced szervezetének optimális működését. Erre kiváló, vitaminokban gazdag táplálékkiegészítők léteznek, továbbá olyan ízületvédők, amelyek az ízületek épségét, a szőr fényét támogató kollagént tartalmaznak. Érdemes lehet olyan tápokat választani, amelyek gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban. Ha tanácstalan vagy, mi lenne ideális, érdemes állatorvosodhoz fordulni, aki speciálisan kedvencedre szabva segít táplálékkiegészítőket, tápokat találni.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

Az Én Kutyám Shop kutya táplálékkiegészítő kutya vitaminhiány tavaszi vitaminpótlás vitaminok

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink