hirdetés

10 tipikus dolog, amit csak a yorkie-sok érthetnek: a kis szobacirkáló, aki sokszor tábornoknak képzeli magát

Szénási Szimonetta

2022. július 29 - Képek: Getty Images Hungary

A yorkshire terrierek töretlen népszerűségnek örvendenek, hála bájos külsejüknek és szeretnivaló jellemüknek. Összegyűjtöttünk 10 tipikus dolgot, ami a yorkie-sok számára biztosan ismerős lesz!

hirdetés

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a yorkie-sok közössége olyan, mint egy nagy család: ha két vagy több gazdi összejön, egészen biztosan hosszú perceket szentelnek annak, hogy megbeszéljék, újabban kit mivel örvendeztet meg kis kedvence. Ezen nincs mit csodálkozni, a yorkshire terrierek ugyanis igazán elbűvölő kutyák, számos imádnivaló vagy épp vicces tulajdonsággal. Ezek közül gyűjtöttünk most össze tízet.

1.) Kicsi kutya nagy hanggal

A yorkie-k amilyen aprók, olyan hangosak. Ráadásul nagyon kitartóan tudnak ugatni, ezért a legjobb, ha már egészen kiskorban elkezded leszoktatni arról, hogy indokolatlanul felüvöltse a házat vagy az utcát.

2.) Öntörvényű szobacirkálók

Ezek a kis jószágok igen határozott személyiséggel vannak megáldva, ráadásul nagyon okosak. Éppen ezért szeretik átvenni az irányítást, és a saját szabályaik szerint intézni a dolgokat. Gyakran jellemzik úgy őket, mint „nagy kutyák egy kiskutya testében”. Ha nem akarod, hogy kedvenced a fejedre nőjön, fordíts nagy gondot a nevelésére.

3.) Félénk kedvencek

Annak ellenére, hogy szeretnek főnökösködni, nagyon félénk természetűek. Főképp idegenek társaságában jellemző rájuk a visszahúzódás, ha vendégek jönnek, gyakran csendben elvonulnak. Ismeretlen gyerekekkel sem szívesen játszanak. Érdekes, hogy a nagyobb kutyáktól azonban nem félnek.

4.) Mint a nyárfalevél

Félelmükben gyakran reszketnek is. Ez a remegés gyakori jelenség, általában valamilyen diszkomfortérzetet jelez.

5.) Családközpontúság

A yorkshire terrierek nagyon családközpontúak, és a többi kistestű kutyához képest sokkal kevésbé nyitottak az idegenek közeledésére. Éppen ezért nem jellemző rájuk, hogy maguktól odaszaladjanak valakihez ismerkedni.

6.) Igazi ölebek

Nemcsak nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz és a közvetlen családtagokhoz, de imádnak ölbe kéredzkedni is. Bármikor képesek felugrani, majd összegömbölyödni szeretteik ölében, ahol aztán gyakran békésen el is szundikálnak.

A yorkie-k bundája sokféleképpen variálható.

7.) Tökéletes frizura

Ha yorkie-d van, biztosan sok időt töltesz kedvenced szőrének gondozásával. Nemcsak a jó megjelenés miatt fontos a megfelelő hosszra nyírt frizura, de ezzel biztosíthatod, hogy kutyád kilásson a frufruja alól.

8.) Itt a kutya, hol a kutya?

Mivel nagyon picik, így könnyű szem elől téveszteni őket. Emiatt gyakori, hogy úgy kell felkutatni őket a lakásban. A legváratlanabb helyekről bukkanhatnak elő, például a díszpárnák mögül vagy a kanapé alól.

9.) Játékszenvedély

A yorkie-k imádnak játszani, és képesek bármiből játékot varázsolni. Ráadásul fáradhatatlanok, ha mókáról van szó. A kertben is nagyon szeretnek futkározni.

10.) Mintha nem is ő lenne

Tény, hogy a legtöbb kutya vizesen elég viccesen néz ki, de a yorkie-kra ez hatványozottan igaz. Fürdés közben látszik igazán, milyen picik és törékenyek ezek az apróságok.

érdekességek kistestű kutya öleb yorkshire terrier

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink