hirdetés

5 szuper adventi program kutyával

Gerhát Petra

2023. december 15 - Képek forrása: Az én kutyám, Getty Images Hungary

Az adventi időszak bővelkedik embereknek szóló programokban, mi most a kutyák számára élvezhető eseményeket gyűjtöttük össze nektek. Íme a legjobb budapesti és vidéki elfoglaltságok az év utolsó heteire.

hirdetés

Bár az advent leginkább a kisebb gyermekekkel együtt élő családok számára izgalmas időszak, sokan felnőttként is aktívan várják a csodát a decemberi hetekben. Kutyával karácsonyozni pedig szinte olyan, mintha kisgyermekkel tennénk, kedves négylábúnk éppen úgy tud örülni a fényeknek és illatoknak, ahogyan a gyerekek várják az angyalok érkezését. Éppen ezért a hideg idő ellenére nem ritka, az olyan adventi program, ami kutyával is látogatható, vagy épp kifejezetten kutyások számára szervezik. Ezek közül gyűjtöttünk most össze párat. A dátumokra kattintva megtaláljátok az eseményeket is.

Lovakkal és kutyákkal adventezhetünk Pécelen

Péceli kutyás karácsony

Nem csak a szórakozás, de az edukáció is a témák között szerepel az adventi 3. hétvégén megrendezésre kerülő péceli Kutyás karácsonyon. Az esemény fő témája a kutyák számára mérgező karácsonyi ételek lesznek, az előadást követő beszélgetés után azonban kötetlen szórakozásra is lehetőségük lesz a résztvevőknek. A kutyusok mellett lovak is jelen lesznek, nem titkolt cél a nagyobb testű négylábúakkal való összeszoktatás, mely során a szakértő trénerek segítségével lehetősége nyílik bárkinek együtt sétálnia a hatalmas hátasokkal, akiknek akár a hátára is pattanhatnak a lelkes kutyások. Érkezhettek kutyussal vagy gyerekekkel, de akár egyedül is, a hangulat remélhetőleg havas körülmények között hág a tetőfokára. A részvételi szabályokat és a kutyák számára szükséges felszerelést a linkelt eseményben találjátok.

Adventi séta kutyákkal – Soroksáron

A Kutyakánaán kutyaovi az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezi adventi sétáját a soroksári áruházak melletti területen. December 16-án, az IKEA melletti kutyafuttatóban találkoznak majd a kutyabarátok, hogy egy szocializációs tréninggel egybekötött pórázgyakorlattal készüljenek az év végére. A tréning fő témája aznap a játékból való behívás lesz, a pontos részletekről az esemény Facebook oldalán tudtok tájékozódni.

Komoly feladatok várnak a soroksári kutyás sétán a gazdikra és a kutyákra is advent 3. vasárnapján

Angyalkavárás a menhelyen

A Fekete István Állatvédő Egyesület december 23-án szervezi meg idei, közös menhelyes karácsonyát. Ha még nincs kutyusod, de szívesen elkezdenél ismerkedni az örökbefogadási lehetőségekkel, vagy éppen szívesen támogatnád az egyesület munkáját adományoddal, segítségeddel, ennél jobb alkalmat nem találsz. A szombathelyi állatotthonban meleg teával és finomságokkal várnak mindenkit, további részleteket itt találtok.

Szilveszteri kutyás séta Sopronban

Miután mindenki kipihente és jól teleette magát, de még a nagy petárdázás előtt érdemes jól lemozgatni kutyáinkat annak érdekében, hogy pihentető év vége várjon rájuk. A soproni kutyások a Nővér Campingtől indulnak egy hosszabb sétára együtt, december 31-én. A séta az adománygyűjtés egy kiváló formája, a Neked ugatunk Állatvédő Egyesületet támogatják majd a résztvevők az adományokkal.

Év végi kutyás túra

Egész napot felölelő, évzáró erdőmerülésre készül Gócza Ágnes kutya- és gazdi kiképző, aki a Bükkbe invitálja a természetszerető, túrázni vágyó gazdikat és fáradhatatlan kutyáikat. Az időpont és a várható időjárás, illetve a távolság miatt ez a túra leginkább a már efféle állóképességgel rendelkező kutya-gazdi párosoknak lesz ideális, ugyanis nem egy rövid sétára kell számítani december 30-án.

 

Ha inkább a kétlábúaknak szóló programok mellett maradnál és a manapság már minden nagyobb városban elérhető adventi vásárokat vennéd célba, akkor mindenképp olvasd el ezt a cikkünket.

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze, mire érdemes készülni, ha kutyusoddal együtt indulnál, és nem szeretnéd, hogy meglepetés érjen menet közben.

advent kutyával karácsony kutyával mit nem ehet a kutya séta kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!