hirdetés

Így hancúrozik új frizurájában a Közút híres kutyája, Emká (videó)

Szénási Szimonetta

2024. június 19 - Képek: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megmentői, egyúttal szerető gazdái rég adtak hírt az országszerte ismertté vált koromfekete jószágról. Most egy friss videóban mutatták meg, mekkorát változott a szeleburdi eb.

hirdetés

Emká történetét olvasóink is ismerhetik. A mindössze pár hetes apróságra munkavégzés közben, egy bokor aljában találtak rá a magyar Közút Zrt. Jászberényi mérnökségének munkatársai. Nemcsak segítettek az elhagyott kölykön, de örökbe is fogadták. A nemes tett híre egy szemvillanás alatt jutott el az ország valamennyi pontjára, így Emká nemcsak a Közút, de hazánk egyik kabalája lett. Bájos pofija és hamar megmutatkozó kíváncsi jelleme miatt nem meglepő, hogy mindenki a szívébe zárta. Ahogy a Közút dolgozóit is, akik egy percet sem gondolkodtak, hanem rögtön cselekedtek a bajban – ezzel megmentve a kiskutya életét.

Ilyen apró volt a négyhetes kiskutya / Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Emkának (a név az MK, azaz Magyar Közút rövidítése, amit szavazással választottak az ebnek) olyan szempontból is nagy szerencséje volt, hogy a fekete kutyák általában kevésbé népszerűek a menhelyeken, így kisebb eséllyel gazdásodnak. Ráadásul keverék is, ami szintén rontja az esélyeket. Ha valaki örökbefogadáson gondolkodik, érdemes felülemelkedni az ehhez hasonló berögződéseken, illetve sztereotípiákon, hiszen valamennyi színű és fajtájú kutya roppant értékes.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

A gondoskodó gazdik időről időre bejelentkeznek, megmutatva, négylábú csapattagjuk hol tart épp a fejlődésben. A legutóbbi felvételen Emká immár ifjú felnőttként, új, nyári frizurájában pózol. Jobban mondva demonstrálja, mennyi energiája van, mert a kis szélvész szinte egy pillanatra sem áll meg. Szemmel láthatóan életvidám, boldog négylábú.

Nem minden kutya szőrét szabad levágni!

A videót látva egy fontos dologra hívnánk fel a figyelmedet, mégpedig arra, hogy bár egyre melegebb van, és közelednek az igazán tikkasztó napok, nem minden fajta esetében szabad megszabadulni a bundától. Többféle szőrtípus létezik, és míg van, amelyiket lehet, sőt kell is nyírni, addig egyes kutyák bundájához szigorúan tilos ilyen formán hozzányúlni.

Ha bizonytalan vagy, kedvenced esetében mi a teendő, ide kattintva olvass tovább. Az ajánlott cikkben részletezzük, mely fajták bundáját szabad nyírni, és melyeket nem. Ám előrebocsátjuk, hogy a műveletet mindig bízd inkább szakemberre. Egy kozmetikus tudni fogja, hogy alakítson ki tökéletes fazont az ebnek.

Emká híres kutya magyar kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!