hirdetés

Kutyás képek, amiktől leesik az állad: nem mindennap látsz ilyet

Szénási Szimonetta

2024. március 2 - Képek: Getty Images Hungary

Az alábbi felvételeken négylábú barátaink szokatlan, vicces, vagy némi magyarázatra szoruló helyzetben láthatók.

hirdetés

Mint tudjuk, az internet kincsestára kimeríthetetlen. Nekünk is sikerült néhány meghökkentő fényképre bukkannunk a kutyás képek között.

Tacskóparádé Oroszországban – a részletekről alább írunk

1.) Cicaszitter

Az 1962. augusztus 23-án lencsevégre kapott jelenet az angliai Charfont St. Petersben látható, főhőse pedig egy sziámi macskákat sétáltató ír szetter. Feltételezzük, hogy a gazdik szerették volna megmutatni ország-világnak, milyen okos a kutyusok. Ami így is van! Ám nem megy csodaszámba, ha egy eb és egy macska jó barátságot ápol: számos elválaszthatatlan párost mutattunk már be nektek. A titok pedig nem is titok, a következetes nevelés és a türelem az összeszoktatás kulcsa. Itt írtunk róla részletesen.

2.) Királyi Császári ellátás

Ennek az afgán agárnak a legjobb jár: Miyasht Empress (az empress jelentése: császárnő), becenevén Impy épp a soron következő kiállítására készül gazdája, Anita Doe fodrászszalonjában. A fotó 1971-ben, Bognor Regisben készült.

3.) A háziállatok védelmében

A képen látható páter éppen áldást oszt három kutya fejére a madridi Szent Antal templomban, akinek névadójában a háziállatok védőszentjét tisztelhetjük. Megakadhat a szemed a babakocsiban tolt kedvenceken, ám mielőtt rosszallóan csóválni kezdenéd a fejedet, hangsúlyozzuk, hogy bizonyos esetekben nagyon is jó szolgálatot tesz egy ilyen járgány. Például beteg, sérült jószágok esetében, vagy nagy tömegben a kisebb ebek számára is garantálja a biztonságos szállítást.

4.) Kosztümös tacskóparádé

A képen a szentpétervári Skipper Gardenben megrendezett tacskófelvonulás két résztvevőjét láthatod; a parádé okán a kutyák olyan híres emberek bőrébe bújtak (pontosabban bújtattak őket), mint Bob Marley vagy Marilyn Monroe. A mellékelt fotón egy klasszikus orosz női népviseletben pompázó tacsi látható egy hawaii jelmezes társával.

Ahogy sokszor megtettük már, ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a kutyák többsége kifejezetten utálja, ha jelmezbe öltöztetik  (nem  funkcionális őszi-téli ruházatra gondolunk, bár azt sem minden jószág szereti). Egyes érzékenyebb ebek a macera hatására stresszessé, ingerlékennyé, sőt, akár agresszívvé is válhatnak. Így továbbra is azt tanácsoljuk, hogy csak indokolt esetben öltöztesd fel kedvencedet, amikor a ruházat valóban az ő érdekét szolgálja.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

5.) Barátság

Számos gyönyörű baráti kapcsolatot meséltünk már el nektek, amikor a kutya egy másik faj képviselőjével ápolt szívbéli kapcsolatot. Amint láthatod, egy nyúl és egy kutya is igen közel kerülhetnek egymáshoz, szó szerint és átvitt értelemben is. Az 1971-es fotón Rufus, a cocker spániel párnának használt pajtásával, egy méretes nyuszival.

Ha szeretnél még izgalmas kutyás kalandokról olvasni, ebben a cikkünkben annak a két hős ebnek, Baltónak és Togónak a történetét meséljük el, akiknek egy egész falu köszönheti az életét.

babakocsi fotó fotók ír szetter kiállítás kutyás képek spániel

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink