hirdetés

Ezt jelenti valójában, ha kedvenced csak a közeledben hajlandó aludni

Szénási Szimonetta

2024. május 6 - Képek: Getty Images Hungary

Kutyád alvási szokásai sokat elárulnak a köztetek lévő kapcsolatról.

hirdetés

Nálatok hogy alakulnak az éjszakák? A kutya elvonul a fekhelyére aludni, vagy el sem akar mozdulni az ágyad mellől vagy az ágyadból? Oka van a kitartásának, és nem feltétlenül a kényelem.

A legédesebb testőrök!

Minden helyzetben véd

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy kedvenced számára te vagy a legfontosabb a világon. Hűséges, odaadó társként pedig pláne éjszaka nem hagy magadra; génjeibe kódolva még él az ősök öröksége, miszerint a sötét számos veszélyt rejt. Amiktől meg akar védeni téged. Így ha este az ágyad mellé vagy a hálószoba ajtajához telepszik, akkor tulajdonképpen felveszi az őrhelyét. Ennek köszönhetően nyugodt afelől, hogy baj esetén rögtön cselekvésre kész.

Álmodban is vigyáz rád

A béke szigete

Emellett ágyad a béke szigete is, hiszen ott vagy benne te. A megnyugtató közelségedben pihentetőbb az alvás is. Tehát az, hogy a kutya a gazdi mellett akar aludni, egy okra vezethető vissza: az irántad érzett szeretetre.

És bár tény, hogy a szőnyeg vagy a puha ágy kényelmes is, ha ez lenne a helyválasztás oka, akkor az ebek többsége maradna a saját fekhelyénél. Ám sokan még annak komfortját is feláldozzák a szeretett személy társaságáért. Négylábú barátaink tényleg fantasztikusak!

Amennyiben együtt alszotok, kiemelten figyelj a folyamatos parazitamentesítésre, továbbá arra is, mit eszik meg az eb. Ugyanis minden, ami rajta, illetve benne van, az igen közeli kontaktusba kerül veled is.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Téli-nyári kényelem

Ám ha mégis szeretnél ideális ágyat választani kedvencednek, azt ajánljuk, figyeld meg az alvási szokásait. Egyes ebek inkább összegömbölyödve szundítanak, nekik a magasabb peremű, bevackolósabb fekhelyek az ideálisak. A kinyújtózást előnyben részesítő négylábúaknak pedig a laposabb, szélesebb ágyak a jobbak. A preferencia évszakonként eltérő lehet, összhangban a hőmérséklettel; nagy melegben pedig a hűvös járólap vagy parketta lehet a befutó.

Ha az is érdekel, mit árul el kutyád alvópóza, ezt a cikkünket is ajánljuk figyelmedbe. Itt pedig azokat a jelzéseket vesszük sorra, amikkel kedvenced azt kommunikálja feléd, hogy nagyon szeret.

együttalvás kutya gazda kapcsolat kutya szeret ösztönök védelem

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!