hirdetés

Így sétálhat a kutya biztonságosan, esőben is – Tornóczky Anita tanácsai

Tornóczky Anita

2023. május 21 - Képek: Getty Images Hungary

Az esős idő nem kell, hogy akadályozzon minket a kutyasétáltatásban. A megfelelő előkészületekkel és óvintézkedésekkel élvezhetjük a sétákat még az esőben is.

hirdetés

Az esős időjárás gyakran kihívást jelenthet a kutyasétáltatóknak. A nedves utak, csúszós járdák és az állandó esőzés nemcsak az embereket, hanem a kutyákat is befolyásolja. Azonban a megfelelő előkészületekkel és néhány hasznos tippel a kutyasétáltatás kellemessé és biztonságossá tehető, még az esős időben is.

Egy kutya esőben is szívesen játszik

Időjárás-specifikus felszerelés:

Amikor esős időben sétáltatjuk a kutyát, fontos, hogy megfelelő felszerelést válasszunk mind magunknak, mind a kutyánknak. Viseljünk vízálló ruházatot és cipőt, hogy megóvjuk magunkat a nedvességtől. A kutyánknak pedig biztosítsunk esőkabátot vagy vízálló hámot, hogy minimalizáljuk a nedvesedést.

Védelem a sár ellen:

Az esős időben a kutyák könnyen sárosak lehetnek a séták során. Próbáljunk meg elkerülni az olyan területeket, ahol vastag sár található. Használjunk lábtörlőt vagy törölközőt a bejáratnál, hogy megtisztítsuk a kutyánk tappancsait, mielőtt belépne a lakásba. Bizonyos kutyák hajlamosak a pocsolyában dagonyázni.

Rövidebb séták:

Az esős időben érdemes gyakoribb de rövidebb sétákat tervezni. A kutyák kevésbé szeretnek hosszú ideig az esőben lenni, ezért javasolt a séta időtartamát csökkenteni. Ez nemcsak a kutyának, hanem nekünk is kedvező lesz, mert csökkenti a megázás és meghűlés lehetőségét.

Játékok és fejtörők:

Amikor a kutyát esős időben sétáltatjuk, előfordulhat, hogy a megszokottnál kevesebb mozgásra van lehetősége. Ezért gondoskodjunk arról, hogy otthon is elérhetőek legyenek számára különböző játékok és fejtörők. Ezek segítségével leköthetjük a kutyát, és stimulálhatjuk az agyát is. Szánjunk rá plusz időt, hogy feladatokat adjunk neki.

Kutyabarát helyek fedett területeken:

Keresgéljünk olyan kutyabarát helyeket a közelben, amelyek rendelkeznek fedett területekkel, például fedett piacok, bevásárlóközpontok vagy kávézók. Ezek a helyek akkor lehetnek hasznosak, amikor az időjárás nem teszi lehetővé a hosszabb kültéri tevékenységeket. Így a kutyánk is kaphat egy kis mozgást és szociális ingereket anélkül, hogy teljesen ki lenne téve az esőnek.

Figyeljünk a biztonságra:

Az esős időben a látási viszonyok nehezebbek lehetnek a sofőrök számára, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a közlekedésre. Viseljünk világos színű ruházatot, és gondoskodjunk róla, hogy a kutyánk is jól látható legyen. Használhatunk világító nyakörvet vagy mellényt is, hogy még inkább kiemeljük a kutyát az esős időben.

Az őszi és tavaszi nyirkos időjárás kedvez a bacilusoknak.

Törődjünk a kutyánk egészségével:

Az esős időben a kutyák hajlamosak megázni és kihűlni. Győződjünk meg róla, hogy a kutyánk meleg és száraz helyen tartózkodik, amikor visszatérünk a sétából. Szárítsuk meg alaposan, különösen a tappancsait és a hasát. Fontos figyelni a meghűlés tüneteire is, mint például a remegés, fáradékonyság vagy általános rossz közérzet. Ha aggódunk a kutyánk egészségéért, konzultáljunk állatorvossal.

Így sétálhat a kutya esőben is

Válasszunk időjárás-specifikus felszerelést, figyeljünk a kutyánk egészségére és biztonságára, valamint keressünk fedett helyeket, ahol a kutyánk is élvezheti a kültéri tevékenységeket. Tehát ne hagyjuk, hogy az eső elrontsa a kedvünket, és élvezzük a kutyánkkal való időt a természetben, bármilyen időjárás legyen is.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek Önnek a kutyasétáltatásban az esős időben. Jó sétákat kívánunk Önnek és a kedvencének!

eső esőkabát esős nap

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink