hirdetés

Minden pénznél többet érnek: Feladhatja az álommunkát kutyái miatt a sztár

Gerhát Petra

2023. július 25 - Képek forrása: Getty Images Hungary

A nyári átigazolási hírek mindig lázban tartják a focit kedvelőket, az azonban egészen ritka, ha egy csapatváltás két kutya miatt nem valósul meg. Az aktuális hírek szerint azonban éppen ez történik a Liverpool brazil válogatott játékosa, Fabinho két kedvence miatt. Ha ugyanis nem viheti magával a kutyáit, nem költözik az Arab-félszigetre.

hirdetés

A Daily Express beszámolója szerint Fabinho két francia bulldogjára hivatkozva mondhat nemet az utolsó pillanatban egy szaúd-arábibai szerződésre. Az arab ország ugyanis szigorúan szabályozza a kutyatartást, Fabinho számára pedig kizárt a költözés, ha a két kutya nem tarthat vele.

Szaúd-Arábiából ugyanis kitiltották a „veszélyes és agresszív kutyákat”, többek között a rottweilereket és a pitbullokat, s a Premier League sztárja attól tart, francia bulldogjai az utóbbi kategóriába esnek.

Fabinho nem csak a pályán játszik a fair play szabályai szerint. Kutyáit sem hagyja cserben.

Egy életre felelős gazdi

A hír rövidke, s még nem is biztos, hogy valóban nem tarthatnak vele az állatok, az viszont, hogy valaki a karrierje és anyagi helyzete elé helyezze hasonló pozícióban négylábú társait, mindenképp példaértékű. Kiskedvenccel költözni ráadásul nem csak a sztároknak nehéz, a kutyák  a leghétköznapibb mobilitást is könnyen akadályozhatják. A gazdik egy része számára ilyenkor a menhely vagy az elajándékozás a legkézenfekvőbb.

Legtöbbször költözés miatt viszik menhelyekre a kutyákat – nyilatkozta az ATV Start című műsorában Schneider Kinga a NOÉ Állatotthon Alapítvány PR munkatársa. A hazai menhelyek véges kapacitásúak, tízezernyi eb várja az új gazdik jelentkezését, de a szakértő szerint ennek a triplájára is lenne igény, ha megfelelő forrásokkal rendelkeznének az állatotthonok.

 

Kisállattal nem költözhető?

Nem vagyunk egyszerű helyzetben, ha életünket négylábú, szőrös kedvenceinkkel osztjuk meg, de nem rendelkezünk saját ingatlannal. A kiadó lakások jelentős része az egyik legnagyobb albérletes portálon kizárólag kétlábúak számára hozzáférhető. A 35 ezernyi meghirdetett albérletből alig 6500-ba költözhetnénk csak  kedvencünket. A lista tovább csökken, ha ráadásul gyermekeink is vannak. A közösségi médiában rengeteg specifikus csoport található, ám az elmúlt hónapok posztjai alapján még célzottan is nehéz belföldön keresni kutyás lakást.

Nem egyszerű a költözés, ha kutya is van a családban.

Nehezebb a helyzet, ha országot is váltanánk, hiszen nem csak a megfelelő lakást kell megtalálnunk, ahol befogadnak a velünk csomagban járó szőrös kedvencekkel, de olyan szabályok is vonatkozhatnak társainkra, melyekre nem is gondoltunk volna, mutatjuk, mik:

  • A lakcímváltozás bejelentése állatorvosunknál, hogy rögzíthesse azt a mikrochipen is.
  • A már meglévő mikrochip mellé útlevelet is kell csináltatnunk kedvencünknek is.
  • Ha a chipezést megelőzően kapta veszettség elleni oltását, azt a chip behelyezését követően is meg kell ismételni. Az oltás az injekciót követő 21. napon válik érvényessé.
  • 24 órával a célországba lépést megelőzően galandféreg elleni tablettát is adnunk kell kutyánknak, melyet aztán legfeljebb 120 órával később meg is kell ismételnünk.
  • Vannak országok, ahol veszettség elleni titervizsgálatot is csináltatnunk kell indulás előtt. Ha az Európai Unión kívülre költöznénk, erről midnenképp előre érdeklődjünk!

 

 

francia bulldog költözés kutyával kutya külföldre költözés sztárok kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!