hirdetés

A kutyák megérzik, ki a rossz ember: vajon mi alapján ítélnek?

Ferenczi Deborah

2022. április 14 - Képek: Getty Images Hungary

Bizonyosan előfordult már veled is, hogy arra lettél figyelmes, hogy a kutyád egészen furcsa módon reagál valamilyen külső ingerre, szinte teljesen értelmezhetetlen módon. Az alábbiakban utánajárunk annak, hogy vajon a kutyák valójában éreznek-e negatív energiákat?

hirdetés

Nem teljesen a valóságtól elrugaszkodott állítás, hogy a kutyák képesek valamelyest érzékelni a kiáramló rossz energiákat. Számos kutatás irányul arra a kérdéskörre, hogy miként érezhetik meg az ebek azt, hogy valaki rossz ember vagy sem. De vajon mi állhat ennek a hátterében?

A kutyák tényleg érzik a negatív energiákat?

Miután az állatok nem tudnak beszélni, így logikus, hogy elsősorban testbeszédükkel és a szaglással kommunikálnak. Ha úgy tűnik, hogy a kutyád hirtelen furcsán reagál egy emberre, különösen, ha az egy ismeretlen, akkor valószínű, hogy olyan energiákat érez (s itt az energia alatt azokat a kommunikációs jeleket értjük, amelyek számunkra nehezen vagy sehogy sem értelmezhetők), amelyek nekünk – például rosszabb szaglásunk miatt – fel sem tűnnek.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy a kutyád bizalmatlan?

Előfordul néhány jel, amelyekre érdemes odafigyelni, azonban ezek kutyánként kissé eltérőek lehetnek. Így a személyiségüktől függően ügyelj arra, hogy ne téveszd össze ezeket az indokolatlan félelemmel vagy a paranoiával. Fontos tudnod, hogy ha a kutya bizalmatlanságot érez, akkor negatív reakciót ad az adott illető irányába. Például ugathat, moroghat, agresszíven ugathat, vicsoroghat, ugrálhat, esetleg támadóállásba helyezkedhet. Amennyiben viszont félősebb a kutyusod, akkor előfordulhat, hogy behúzza a fülét, látványosan elkerüli a szemkontaktust, menekül, bujkál, mögéd húzódik. Ezek a jelek mind arra utalhatnak, hogy valami nincsen rendben, és a kutyád figyelmeztetni akar arra, hogy az illetőben nincs meg a bizalma.

A kutyák nagyon intuitívak

Az embernek is lehetnek zsigeri megérzéseik bizonyos helyzetekkel és emberekkel kapcsolatban, így a kutyák is megtapasztalják ezt, sőt még intenzívebben is érzékelhetik. Sokan szeretik ezt hatodik érzékszervként emlegetni, és biztosak abban, hogy egy állat képes előre látni egy ismeretlen ember jellemét vagy szándékát még akkor is, ha azt minden erejével elrejti. Annyi bizonyos, hogy a kutyák és más állatok évszázadok óta azért is maradtak fent, mert rengeteg esetben az ösztöneikre hagyatkoztak. Ez a szokásuk mai napig fent is maradt. Ugyanakkor nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy ha a kutya azt jelzi, az illető rossz ember, az valóban úgy is van. Gondoljunk csak azokra az ebekre, akik a betörőt is képen nyalják.

Amennyiben sz

Miért éreznek rossz energiákat?

Az egyik leggyakoribb elmélet szerint a feromonok érzékelésének képessége áll a háttérben. Például a félelem feromonjai más szagúak, mint a boldogság esetén kiválasztott kémiai anyagoké, a kutyák pedig kiváló szaglásuknak köszönhetően megérzik ezeket a változásokat. A másik ok pedig szintén nagyon logikus, ugyanis az ebek fantasztikus testbeszéd-olvasók. Valószínűsíthető, hogy a kutyáddal folytatott kommunikáció 90%-a valójában nonverbális módon történik (érdemes ezt észben tartani). Ennek köszönhetően az emberek járásmódja, arckifejezése, testtartása, és egyéb tulajdonságai befolyásolják azt, hogy miként reagál a kutya rájuk.

a kutya negatív érzelmei energiák kutya energia kutya érzelmei kutya megérzi kutya negatív

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink