hirdetés

Forgalmas autóút alól mentették ki a kutyát Pécsett

Gerhát Petra

2024. július 4 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Igen szokatlan módszerrel mentették ki a föld alól a rémült kutyát a tűzoltók Pécsett, akiket a gazdi riasztott.

hirdetés

Mint arról Facebook-oldalukon beszámoltak, meglehetősen szokatlan módját választották egy kutya megmentésnek. Az akcióra Pécsett került sor. Egy négylábú bundás az út menti csatornában rekedt, egy forgalmas útszakasz mellett. Gazdája hívta segítségül a tűzoltókat, illetve a katasztrófavédelmet, akik végül nem mindennapi módon mentették ki a vízelvezető fogságából a kutyát.

A beszorult kutyát a tűzoltók mentették ki

Az állat egy út menti, mintegy 20 méter hosszan elnyúló csatornában rekedt, és sehogy sem akarta elhagyni a sötét, nyilvánvalóan nyirkos és biztonságos járatot. Talán megijedt az autók zajától? Esetleg melege volt, és a hőség ellen keresett enyhülést a föld alatti csatornában? A mentéshez vezető okokat valószínűleg sosem tudjuk meg. Annak ellenére, hogy az etológusok szerint szinte meg is szólalnak kutyáink, olyannyira kommunikatívvá váltak az elmúlt pár tízezer év során. A pécsi bundás azonban sem mozgásával, sem ugatással, sem gondolatátvitellel nem közölte tulajdonosával a furcsa akció indokát, így mi is csak tippelgethetünk.

A forgalom nagy veszélyt jelentett a kutyára

A pécsi Siklósi út az egyik legforgalmasabb területe a Baranya vármegyei megyeszékhelynek, így a gazdája joggal aggódott kutyája testi épsége iránt. A gyorsan közlekedő autók, egy esetleg sokkban lévő, ijedt, elveszett kutyát minden bizonnyal veszélyes helyzetbe keverték volna, így a lehető legjobb döntést hozta a kutya gazdája. Segítséget kért a mentéshez, a tűzoltók pedig – ahogy számtalan korábbi esetben – most is hamar a helyszínre érkeztek, és kellő kreativitással vették saját kezükbe az irányítást.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

A tűzoltókocsi locsolótömlőjét használták arra, hogy a kutyát előcsalogassák a védelmet jelentő, föld alatti búvóhelyről. Míg a gazdája a cső egyik oldalán várta, a szakszemélyzet a másik végén megkezdte a menőakciót a tűzoltóautóban rendelkezésre álló víz segítségével.

A vízsugártól remélték, hogy kitereli az ebet a felszínre.

Szerencsére a járat átmérője és a kutya mérete kompatibilisnek bizonyultak egymással. A vizes bundájú eb pedig lassan, de biztosan elindult a kijárat felé, ahol szerető és aggódó gazdája már várta.

Ebben a cikkünkben egy különleges, kutyákat mentő emberről olvashatsz, aki több mint 3000 kutyát segített már vissza otthonába.

beszorult a kutya katasztrófavédelem kutya és a víz kutya mentés tűzoltó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!