hirdetés

Nem csak a tacskókra jellemző: felismered a többi fajtát? – Kvíz

Molnár Enikő

2023. december 30 - Képek: Getty Images Hungary

A rövid lábú kutyákat mindenki kedveli. Nem is csoda, hiszen a figyelemfelkeltő kinézet mellé szikrázó személyiség társul. Te felismered őket?

hirdetés

Bár senkinek nincs olyan kiváló rövid láb-hosszú test proporciója, mint a tacskóknak, vannak vetélytársai, akik törekednek az új virslikutya címre. Ha a test hosszúságában nem is nyerhetnek, a törpe lábak számos kutyafajtánál megjelennek a tenyésztésnek hála. Ha rövid lábú vadászkutyákról (kotorékebekről) van szó, akkor a cél az volt, hogy minél fürgébbek legyenek a járatokban és az üregekben. A terelőkutyáknál pedig állítólag a sajátos terelési stílusuk miatt tartották meg a rövid végtagokat.

Bárhogy is legyen, nem véletlen alakult ki a jellegzetes diszproporció, amit  annyira szeretünk ezekben az ebekben. Igen, köze volt benne a tenyésztésnek, de az elején ez inkább csak vak szerencse volt. Látták a potenciált a rövid lábakban, így szelektív tenyésztéssel megtartották. De a tulajdonság kulcsa legtöbbször a genetikában rejlik, egészen pontosan a törpeségben. Hogy pontosan milyen törpeségben, az az öröklődés fajtájától is függ, de ebbe nem mennénk bele részletesebben.

Te felismered a rövid lábú kutyafajtákat? Tedd próbára tudásod!

Bárhogyan is sikerült a rövid lábú kutyafajták megkülönböztetés, gratulálunk az eredményhez, nem volt olyan egyszerű dolgod! Ha megtetszett valamelyik kutyafajta, akkor az alábbi fajtaleírásoknál tudsz róluk részletesebben olvasni. A képek szerint, sorban haladva ezekről a kutyákról volt szó:

Ha egy kis nehezítést szeretnél, és biztos vagy benne, hogy bájos farkincákról is fel tudod ismerni a kutyafajtákat, akkor ez a kvízünk biztos, hogy tetszeni fog!

alpesi tacskókopó basset hound bretagne-i cserszínű basset Dandie Dinmont terrier rövid lábú kutyák skye terrier svéd juhászkutya tacskó welsh corgi cardigan welsh corgi pembroke

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink