hirdetés

Mindent tudsz a terrierekről? Teszteld a tudásod! – Kvíz

Molnár Enikő

2023. december 9 - Képek: Getty Images Hungary

A terrierek látszólag mindenhol ott vannak. Annak ellenére, hogy eredeti funkciójukat tekintve leginkább vadászkutyák, igazán sokoldalú ebek. Te felismered egy képről, hogy milyen terriert látsz?

hirdetés

A terrierek igen széles skálájával találkozhatunk. Mind méretben, mind kinézetben igazán sokszínű csoportról van szó, ami általában harcias, szívós és bátor kutyákból áll, akik nem riadnak vissza semmitől. A legtöbbjüket eredetileg róka-, borz- vagy nyúlvadászatra tenyésztették. Ezek a vadak a föld alatt rejtőzködnek, innen jön a terrier elnevezés (a föld latinul terra). A kisebbek kiváló kotorékebek, így nem meglepő, hogy sokukat egy időben rágcsálóirtásra is bevetették. Manapság pedig termetük miatt közkedvelt társállatokká váltak. 

Kvízünkben a kistermetű terrierekre fókuszálunk. Teszteld a tudásod, és derítsd ki, hogy meg tudod-e őket különböztetni egymástól. 

Bárhogyan is sikerült a játék, gratulálunk az eredményhez! A kutyafajták felismerése néha trükkös lehet, ezért ne bánkódj, ha valamelyiket eltévesztetted. Ha szeretnéd felmérni a tudásod az agarakkal kapcsolatban is, akkor ezt a kvízünket ajánljuk.

Ha pedig kedved támadt többet megtudni a képeken szereplő fajtákról, akkor itt a lista, sorban haladva:

A cseh terrierről még nem készült fajtaleírásunk, de ebben a cikkünkben olvashatsz róla.

ausztrál selyemszőrű terrier cairn terrier cseh terrier Dandie Dinmont terrier jagdterrier norwich terrier skót terrier terrier fajták west highland white terrier yorkshire terrier

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!