hirdetés

7 érdekesség, amit talán még nem hallottál a boxerekről: ez történt velük az első világháború után

Ferenczi Deborah

2022. március 22 - Képek: Getty Images Hungary

A boxerek gyönyörű kutyák, ám nem csak daliás testfelépítésük teszi őket annyira kedveltté. Kisportolt megjelenésükön túl számos belső tulajdonság miatt szeretik őket. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a fajtáról!

hirdetés

Amennyiben kedveled a boxereket, akkor biztosan érdekelni fognak az alábbi érdekességek a fajtáról. Például tudtad, hogy az asszíroktól származnak? Ehhez hasonló különlegességeket gyűjtöttünk össze az alábbiakban.

1. A boxereknek hosszú, érdekes története van

A bulldogokkal és a masztiffokkal egyetemben a boxereknek is olyan ősei vannak, amelyek az asszírokhoz vezethetők vissza egészen i.e. 2000-ig. Ezek a kutyák erős, bátor ebek voltak, akik hatalmas segítséget jelentettek az asszíroknak a háborúk során. Évszázadokkal később ezeket a kutyákat Molossis ősi városáról nevezték el, amely a mai Albánia területén helyezkedik el. A későbbiekben a boxereket évszázadokon keresztül vadászkutyaként használták, leginkább vaddisznó, medve és szarvas levadászására. A fajta egész Európában elterjedt.

2. A boxerek viszonylag későn érkeztek Amerikába

A ma ismert boxert először az első világháború után importálták az Egyesült Államokba, de csak az 1930-as évek végén érte el a népszerűséget. Különösen négy kutyát tekintenek az amerikai boxerek alapjának. Még a „Boxerek négy lovasának” is becézték őket. Az első Sigurd volt, Németországban született 1929-ben, aki utána bajnok is lett. A következő kettő Lustig és Utz volt, az utolsó pedig Dorian, akik szintén elnyerték a fajtagyőztes díjat Westminsterben. Az AKC statisztikái szerint a boxer jelenleg a 14. legnépszerűbb fajta az USA-ban.

3. A boxerek remekeltek a kutyakiállításokon

A fajta négyszer nyerte el a Best in Show díjat Westminsterben, 1947-ben, 1949-ben, 1951-ben és 1970-ben.

4. A boxerek és a sport

Mind az agilityben, engedelmességi feladatokban, vagy az ügyességi játékokban is nagyon tehetséges lehet megfelelő képzéssel. Ugyanakkor a boxer hajlamos nagyon makacs is lenni, így oktatójaként türelmesnek, következetesnek és kreatívnak kell lenned.

5. A hatalmas szívük van

Annak ellenére, hogy nagy kutyák és bátor vadászok, mégis a legvonzóbb tulajdonságuk az emberek iránti óriási szeretetük, melyet mindig kifejeznek, és cserébe gazdájuktól is ezt várják. Egy boxer akkor a legboldogabb, ha a családjával lehet, különösen, akkor ha gyerekek is vannak, ugyanis irányukba védelmező és türelmes, így ideális családi kutyának számít.

Boxerek természetes és kupírozott füllel.

6. A boxerek kiváló segítőkutyák

Az emberekhez való veleszületett kötődésüknek és intelligenciájuknak köszönhetően a boxereket gyakran vakvezető kutyaként használják. Továbbá sok esetben ajánlják őket kifejezetten epilepsziával küzdő betegeknek is, ugyanis képesek előre jelezni a rohamokat.

7. Filmsztárok kedvenc kutyái

Humphrey Bogart és Lauren Bacall is kutyabarátok voltak. Első boxerüket, Harveyt kapták nászajándékba, és számos reklámfotójukon szerepelt. Majd ezek után még két boxerrel gyarapodott a családjuk, Babyvel és George-dzsal. Ezentúl olyan régi filmcsillag is a fajtával dicsekedhetett, mint Tony Curtis . Napjainkban pedig ugyancsak számos hírességnek van ilyen ebe, mint például Hugh Jackman vagy Cameron Diaz, illetve Jessica Biel és Justin Timberlake, akiknek közös kutyusuk boxer.

boxerek érdekesség érdekesség a boxerekről érdekességek érdekességek kutyafajtákról német boxer

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink