hirdetés

Ha tarolnál a Tinderen, ezzel a kutyával pózolj!

Gerhát Petra

2023. november 29 - Képek forrása: Az én kutyám, Getty Images Hungary

Kiderült, melyek a legnépszerűbb kutyák a társkeresőkön, ha neked is ilyen van, szinte biztos, hogy párra találsz!

hirdetés

Az online társkeresőkön nem csak a kutyások körében előny, ha a profilodon valamiféle állattal együtt szerepelsz. Már mi is megírtuk, hogy komoly pszichológiai vizsgálatok foglalkoznak a kérdéssel, erről bővebben IDE kattintva olvashatsz. De nem csak az számít, hogy van-e kedvenced, az is, miféle állattal élsz együtt. Most kiderült, a kutyus fajtája is befolyással lehet arra, merre húzzák el a profilod a látogatók. Már azt is tudjuk, milyen kutyafajtákkal lesz nagyobb esélyed a Tinderen, hogy párra lelj.

Kutyával könnyebb párra találni? De milyen kutyafajtákkal lehet esélyünk a Tinderen?

Cukik és jó témát adnak

Az állattartók sokkal könnyebben alakítanak ki kapcsolatot egymással, ami megkönnyítheti az ismerkedést is. Maryanne Fisher, a kanadai Saint Mary’s Egyetem pszichológusa szerint a kutyás profilképek ereje nem csak ebben rejlik. Kutatásában 750 férfi és nő társkeresési oldalon közzétett profilját elemezte, kiegészítve azzal, milyen típusú kapcsolódásra vágynak. Mint kiderült, azok, akik komoly kapcsolatra vágynak, 80%-a megoszt a tinderes profilján legalább egy kutyás képet, míg a lazább kapcsolatra vágyó férfiak mindössze a fele választ kedvencével közös fotót. Náluk sokkal gyakoribb a mellkast megvillantó, a motorjuk vagy a hajójuk mellett pózolós, esetleg a hétvégi horgászat nagy fogását mutató kép.

Más kutyával szimpatikusabbak a nők, mint a férfiak

A Canine cottage kísérletet hajtott végre, s többféle társkereső appban (szóval nem csak Tinderen lett tesztelve) regisztrált álprofilokat, melyeken vonzó férfiak illetve nők, eltérő kutyafajtákkal szerepeltek. Arra voltak kíváncsiak, vajon számít-e a lájkokat tekintve, hogy milyen kutyusa van az illetőnek. Mint kiderült, nagyon is. A férfiak számára ugyanis a leginkább a Jack Russel terrierek gazdái tűntek szimpatikusnak, míg a nők leggyakrabban a staffordshire bullterrierekkel pózoló férfiakat részesítették előnyben. Népszerűek voltak természetesen más fajták is, íme a lista, a kutyusok nevére kattintva megtalálod a fajtaleírásokat is. Jó böngészést!

A staffis férfiak a legkedveltebbek a társkereső apokban

A nők legjobban az alábbi kutyák gazdáival szerettek volna matchelni:

 1. Staffordshire Bullterrier
 2. Csivava
 3. Keverék kutyusok
 4. Cockapoo
 5. Jack Russell terrier 
 6. Németjuhász
 7. Cocker spániel 
 8. Labrador
 9. Francia Bulldog 
 10. Shih Tzu
Ha nőként Jack Russell terrierünk van, máris jobban tetszünk a férfiaknak

A férfiak számára pedig ezeket a kutyákat tartó hölgyek voltak a leginkább vonzóak:

 1. Jack Russell terrier
 2. Cockapoo
 3. Labrador
 4. Keverék kutyák
 5. Németjuhász
 6. Francia bulldog
 7. Csivava
 8. Shih Tzu
 9. Cocker spániel
 10. Staffordshire Bullterrier
cockapoo cocker spániel csivava francia bulldog jack russel jack russell terrier keverék kutya kutyás társkereső labrador német juhász staffordshire bullterrier társkeresés kutyával társkereső

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink