hirdetés

Undorító, de muszáj beszélni róla: egy kutya belehalt

Szénási Szimonetta

2024. február 6 - Képek: Getty Images Hungary

Az alábbi történet tragikus véget ért egy roppant gyomorforgató, ám sajnos nagyon is létező probléma miatt. Okulásképp fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet.

hirdetés

Mint a Mirror beszámol róla, egy cocker spániel belehalt abba, hogy séta közben emberi ürüléket fogyasztott. A mérgezés oka a székletben található tudatmódosító szer volt.

A fiatal kutyát nem tudták megmenteni.

Jessiva Wilburn, a mindössze három esztendős Penny gazdája számolt be a tragédiáról. Egy mezőn sétáltak kedvencével, ahol a kutya evett az emberi végtermékből. Hogy nem állati ürülékről van szó, azt a benne található szer-maradvány alapján tudták megállapítani a szakemberek, ami Penny halálát is okozta.

Az első intő jelek a séta után, már otthon jelentkező bizonytalan járás, a remegés és a gyengeség voltak. A gazda azonban hiába sietett orvoshoz szeretett kutyájával, már nem tudtak segíteni rajta, a fiatal jószág belehalt a mérgezésbe.

A képek illusztrációk.

Itthon is megeshet

Sajnos idehaza sem ritka, hogy közterületeken – főképp pályaudvarokon, aluljárókban, félreeső utcákban, szeméttárolók környékén – szemmel láthatóan nem kutyaürülékbe botlunk (jobb esetben csak képletesen használva a kifejezést.)

Mivel a kutyák egy részét vonzzák a különféle szagos dolgok, köztük az ürülék is, így nagyon oda kell figyelni, nehogy a spánielhez hasonló borzalom történjen kedvenceddel.

Tartsd szemmel kedvencedet a séták során!

Ugyanígy jobb, ha elkerültök minden gyanús dolgot. Főképp a kukák környékén találhat a kíváncsi eb romlott, penészes ételt, de kiömlött alkoholt, cigarettacsikket, esetenként akár vegyszereket, gyógyszereket is. Mindezek életveszélyes állapotot idézhetnek elő, sőt, halált okozhatnak.

Ebben a cikkünkben azt magyarázzuk el, miként taníthatod meg kutyádnak az olyan alapszabályokat, mint a „marad”, az „ül” vagy a „fekszik”. Itt pedig az „ereszd” parancsról írunk részletesen. Amellett, hogy valóban elengedhetetlenek, mint láthatod, életmentőek is lehetnek.

koprofágia kutya sétáltatása kutya ürüléket eszik méreg mérgezés városi kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink