hirdetés

A mentett kutyából tökéletes anyuka lett: 8 kicsinye és ő is szerető gazdára talált

Szénási Szimonetta

2022. december 7 - Kép: YouTube

Ha van szívmelengető történet, akkor ezé a pitbull mamáé az: vemhesen fogadták be, új gazdája a csillagokat is lehozta neki az égről.

hirdetés

Lunát, a pitbull szukát ideiglenes gazdája, Chelsea már vemhesen fogadta magukhoz a The Barking Lot Rescue nevű szervezettől, ahova Mexikó utcáiról került. Az asszonynak sikerült meggyőznie a férjét, hogy vágjanak bele ebbe az – őt idézve – „őrült kalandba”, és kísérjék végig a mentett kutya várandósságát.

Az utolsó napok izgalma

A végtelenül bájos, hálás szemű Luna vemhessége utolsó óráit videón is megörökítették gondozói. A kutya óriási pocakjától szinte alig tudott mozdulni, Chelsea és férje pedig izgatottan várták a kölykök világrajövetelét.

Mindent megtettek, hogy enyhítsenek a mamakutya fájdalmain, és megkönnyítsék neki kicsinyei születését. Simogatták, masszírozták, biztatták, sétálni vitték Lunát, mígnem eljött a nagy pillanat.

Itt nézheted meg az említett angol ynelvű videót Luna szüléséről.

Egyre érkeztek a kölykök

A házaspár teljes egészében végigasszisztálta a szülést, minden egyes kiskutyát nagy szeretettel várva. Érkeztek is a kölykök szép sorban. Ahogy Chelsea visszaemlékezik, az ötödik kicsi után kezdett izgatott lenni: Luna hasa ugyanis a már a szép számú alom ellenére is jókora maradt.

9 kicsinek adott életet

Végül Luna kilenc kicsinek adott életet, akik a barnától egészen a fekete-fehér foltosig minden színben pompáztak, és békésen szuszogtak anyjuk oldalán.

Az egyik kicsi fogyni kezdett

A szülést követő napokban a pótszülők észrevették, hogy az egyik pici nem gyarapodik, sőt veszít a súlyából. Az anyakutya is tudta, hogy valami nincs rendben, és kétségbeesetten próbált segíteni kicsinyén, kiváló anyaként mindent megtett érte. Sajnos hiába táplálták gazdái is, nem tudtak rajta segíteni, így muszáj volt elengedniük.

Erős ösztönök

Luna a többi kölykét is mintaszerűen gondozta, az egész napját kitöltötte a nyolc kiskutya ellátása. Egy percre sem mozdult el mellőlük, minden figyelmét lekötötte az anyaság.

Megjelentek a fogak

Ahogy a kiskutyák nőttek, megjelentek az apró tűhegyes fogaik is, amikkel bizony néha kellemetlenséget okoztak az anyjuknak is. Gazdái látva ezt, úgy gondolták, eljött az ideje, hogy Luna kimenőt kapjon.

Egy teljes nap a mamának

Chelsea nem mindennap programsorozatot szervezett szeretett kutyájának. Azt akarta, hogy Luna teljesen feltöltődjön, hiszen rászolgált a sok heti önzetlen anyai szolgálat után.

Luna először is kapott egy kutyák számára készült „puppuccinót”, majd a poharas finomság után egy kutyapékségbe tértek be, harapni valamit, és a kutyus egy koktélt formázó plüsst is kapott – a lazítás jegyében. Végül a tengerparton, egy óriási futkározással ért véget a különleges nap.

A legnagyobb ajándék

A házaspár szívből megszerette Lunát, és mindent megtett azért, hogy megtalálják számára a tökéletes végleges otthont, ahol megkapja a neki járó rengeteg törődést. Szerencsére ez nem jelentett végső búcsút a számukra, hiszen a kutyát az asszony unokatestvére fogadta örökbe.

Ezen felül Chelsea azt is megígérte neki, hogy minden egyes kiskutyájának szerető gazdit keres. Mint elmondta, nagyon hálás Lunának, akitől rengeteget tanult, többek között az anyakutyák hihetetlen erejéről.

ideiglenes befogadás ideiglenes gazdi kölyök kölyökkor kölyökkutya mentett állatok mentett kutya mentett kutya gondozása mentett kutya nevelése vemhes kutya vemhesség jelei venhesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!