hirdetés

Nubby, a két lábbal született kutya hiányossága ellenére is boldog: nézd, milyen önfeledten rohangál

Szénási Szimonetta, 2022. december 16 - Képek: YouTube

Testi fogyatékkal élni a kutyáknak sem könnyű, ám szerető és támogató közegben boldog kedvenc válik belőlük. Nubby, a kétlábú boxer erre az élő példa.

hirdetés

Nubby komoly hátránnyal indult az életben: a kis boxer mellső végtagok nélkül született. Ezen felül fizikailag is igen gyenge volt, így nem sok reményt fűztek a kis kölyökhöz. Ám a nem mindennapi eb rácáfolt a félelmekre, sőt erőn felül teljesített!

Nubby mindössze 5 órásan./Fotó: YouTube

Hihetetlen akarat

A kis súllyal született kutyák eleve aggodalomra adnak okot, hiszen az evolúció törvényei az erősebb egyedeknek kedveznek. Az aprókáknak többet kell küzdeniük az életbenmaradásért, mint jól fejlett testvéreiknek.

Nubby-nak ráadásul hiányzott két lába is, így az esélyei közelebb voltak a nullához. Emiatt kétszeresen is szüksége volt környezete támogatására. Szerencsére jó helyre került, gazdái óvó szeretettel vették körül, megadva neki mindene esélyt a teljes életre.

Cumisüvegből etették

Mikor a csepp fehér jószág mindössze pár órásan leendő gazdáihoz, Markhoz és Lou-hoz érkezett, a házaspárnak fogalma sem volt, miként segítse az új családtag boldogulását. Elmondásuk szerint az első éjszaka szörnyű volt. Még az etetése kapcsán is tanácstalanok voltak. Végül cumisüvegből kezdték táplálni a kicsit, ami bevált.

A kiskutyát kezdetben cumisüvegből etették./Kép: YouTube

Betegség is nehezítette a kiskutya helyzetét

Nubby a betegségeket sem úszta meg, kölyökként egy hasmenéses kórral is meg kellett küzdenie. Szerencsére ezen is sikerült felülkerekednie.

Szeretet és élniakarás

Mindennek a rengeteg törődésnek, és persze a kiskutya elképesztő élniakarásának hála Nubby napról napra egyre erősebb lett.

Az alábbi angol nyelvű videón Nubby történetét mesélik el a kezdetektől:

Megállíthatatlan kétlábú

A kis boxer teljesen megdöbbentette környezetét elevenségével és ügyességével, amivel kompenzálta testi hiányosságát. Így nemcsak felnőtt, de egy igazi pörgős jószág vált belőle. Még a bútorokról való fel-, illetve lejutás sem jelent neki akadályt: erős hátsó lábain úgy ugrál, mint egy profi távolugró. Elképesztő az ereje és a szemmel látható energiája!

Kerekezni is megtanult

Az ügyes kutya a kerekes kocsival is remekül boldogul, így valóban nincs előtte akadály, vagy olyan hely, ahova ne juthatna el.

Nubby kiváló pótszülő lett./Kép: YouTube

Gazdái szeme fénye

Nubby minden kétséget kizáróan gazdái szívének kellős közepén foglal helyet. A mögöttük levő hosszú, rögös út elválaszthatatlan egységgé kovácsolta a hármast. Olyannyira, hogy ma már Nubby is segít a házaspár befogadott kiskutyáinak gondozásában.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon