hirdetés

Magyarország nemzetközi kutyaügyességi versenye nagy meglepetéssel zárult

Ferenczi Deborah, 2021. október 15

Szeptemberben első ízben rendezték meg Magyarországon a Hard Dog Race versenyét, miután a járványhelyzet folytán át kellett rakni a tavaszi futamot egy őszi időpontra. Mégis rengetegen vettek részt a versenyen és óriási volt a lelkesedés.

hirdetés

Minden Hard Dog Race verseny különbözik az előző futamoktól, mivel mindig más a terep, így eltérő jellegűek a kihívások is. Az adott esemény már megrendezésre került Németországban, Lengyelországban, illetve Csehországban is, ami azért is nagy dolog, mivel alapvetően ez egy magyar alapítású és szervezésű akadályfutó verseny. Idén azzal a különlegességgel került megrendezésre, hogy a járványhelyzet miatt ősszel tartották meg az egyébként tavaszi futamot.

Akadályok pályája

Az időjárás kifejezetten kellemes volt a verseny számára. Számos akadályt és komoly távot állítottak a versenyzők elé. A kutyáknak és gazdáiknak  a versenykiírás szerint 6 kilométeres távot kellett volna teljesíteniük, 16 épített és tereppályával megbirkózniuk. Ami végül a meglepetést tartogatta, hogy végül 8,8 kilométeres távot és 17 akadályt kellett venniük. A versenyt Vácdukán rendezték meg, ahol erdei kúszófolyosó, gumidzsungel várta a jelentkezőket, de voltak olyan ügyességi játékok is, mint a víz- és táphordás.

Miről is szól ez a verseny?

Az egész szervezésnek az a célja, hogy még közelebb hozza a kutyusokat és a gazdikat egymáshoz, és közösen egy felejthetetlen napot töltsenek el. A verseny különlegessége, hogy nincsen szintidő, így nyomás nélkül mindenki a maga kényelmes tempójában végezheti el a távot. Amennyiben a kutya nem akar megcsinálni egy feladatot, azt a gazdája kiválthatja 50 felüléssel vagy fekvőtámasszal. A verseny befejeztével mind a kutya, mind a gazdi nyakába érem kerül.

Hat láb, két szív, egy büszkeség” – ez a Hard Dog Race jelmondata.

Halloween-i verseny

A következő futamra abban az estben, ha a járványügyi intézkedések engedik, valószínűleg október 30-án kerül sor. Ez szintén a Hard Dog Race jótékonysági futama, ahol a nevezési díjjal a versenyzők bizonyos jó ügyeket támogatnak, lehet az valamilyen jellegű megmozdulás, szervezet vagy alapítvány.

Amennyiben van egy kis affinitásod az ilyen jellegű programok irányába, mindenképpen érdemes kipróbálnod a Hard Drog Race futamait. Garantált szórakozást és feltöltődést fog nyújtani számodra.

(Képek: Getty Images Hungary)

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon