hirdetés

Extrovertált ember vagy? Ezek a kutyák tökéletesen illenek a személyiségtípusodhoz

Ferenczi Deborah

2021. október 30

Létezik egy olyan sztereotípia, mely szerint a kutyatartók sokkal nyitottabbak a közösségi eseményekre. Általánosságban úgy gondolják, hogy ezek az emberek sokkalta extrovertáltabbak és emberbarátabbak. Valójában ez nem igaz, ugyanis a gazdik között is vannak nagyon extrovertált, ugyanakkor meglehetősen introvertált emberek is. Ami pedig ennél is különösebb, hogy más típusú kutyusok illenek hozzájuk.

hirdetés

Gondolkodtál már azon, hogy számodra milyen kutya lenne a legmegfelelőbb? Amennyiben extrovertált ember vagy a következő kutyusok jöhetnek szóba, akik egészen biztosan illeszkednek majd a személyiségedhez. Megfelelő partnereid lesznek abban, hogy minél könnyebben tudj kapcsolatot teremteni embertársaiddal.

Az extrovertált személyiségű embereknek érdemes extrovertált személyiségű kutyát választania.

A golden retriever

Az első és talán leginkább magától értetődő kutyafajta egyértelműen a golden retriever. Az adott ebek nem csak kiemelkedő intelligenciájukról híresek, hanem arról is, hogy rendkívül emberbarátok. Nem véletlen alkalmazzák őket a leggyakrabban terápiás kutyáknak, mivel nagyon jó érzékük van ahhoz, hogy miként kell szocializálódni az emberekhez. Éppen ezért tulajdonképpen bármilyen eseményre magaddal viheted, egészen biztosan be fog tudni illeszkedni a társaságba, hiszen az egész lényéből csak úgy árad a szeretet.

A beagle

A beagle az egyik legbarátságosabb kutyus mind közül. Imád játszani, és örömében nagyon hangosakat vakkantani. Egy mondás úgy tartja, hogy a ,,Beagle még soha nem találkozott senkivel, akit ne szeretett volna meg”. Természetesen ez így szó szerint nem igaz, de annyi bizonyos, hogy kevés bizalomgerjesztőbb kutyus van a beagle-nél, hiszen náluk a feltétel nélküli bizalom teljesen alapvető. Az adott kutya jól érzi magát társaságban és őt is nagyon fogják szeretni, mivel meglehetősen szórakoztató természet, aki folyvást játszani akar. Ugyanolyan bizalommal bújik egy idegenhez, mint a gazdájához. Így ha szeretsz ismerkedni új emberekkel, akkor ez a kutya tökéletes választás lesz számodra.

A francia bulldog

Valószínűleg nem véletlen, hogy szinte senki sem képes ellenállni a bulldogoknak. Az egész megjelenésük és személyiségük egyaránt  olyan  bizalmat gerjeszte az emberben, ami valójában páratlan. Maga a kutya meglehetősen extrovertált, hiszen lényege, hogy bármikor magára vonja az emberek figyelmét és szeretetét. Már amikor közeledik felé egy idegen, kitörő örömmel üdvözli, és csóválja a farkát örömében, ezzel megmutatva, hogy mennyire szereti az embereket. A francia bulldog kiváló választás abban az esetben, ha olyan kutyát szeretnél, akit garantáltan mindenki imádni fog.

A corgie

Azoknak az extrovertált embereknek, akik szeretnek folyamatos interakcióba kerülni a külvilággal a legjobb választás a corgi. Garantáltan mindenki megállítja az utcán, hiszen annyira szeretnivaló és kedves, hogy nehéz ellenállni természetes bájának – nem hiába az angol királynő kedvence ez a fajta. Különlegesen cuki külseje mindenki figyelmét magára vonja. Egyébként meglehetősen kíváncsi kutyus, aki imád ismerkedni új emberekkel.

A mopsz

Végül pedig, de nem utolsó sorban egy olyan kutyát is érdemes megemlíteni, aki ugyan nem feltétlen a legextrovertáltabb fajta, de imádja mindenki, aki csak találkozik vele. Ez a kutyus imád pörögni, és élvezi a társaságot, ugyanakkor szeret bekuckózni és kicsit kettesben lenni a gazdájával is. Ez az eb kifejezetten jó választás azoknak az embereknek, akik ugyan inkább extrovertáltnak titulálnák magukat, de valójában ugyanannyira van szükségük arra is, hogy egyedül legyenek és csak otthon legyenek kedvencükkel. Az ilyen átmeneti személyiségtípusoknak tökéletes választás a mopsz.

Ezeken a fajtákon kívül szintén jó választás lehet még a labrador retriever, a cocker spániel, a berni pásztorkutya, a boxer, a staffordshire terrier, illetve kifejezetten szokták ajánlani a keverék kutyákat is extrovertált embereknek.

(Képek Getty Images Hungary)

beagle corgi emberbarát emberközpontú kutya extrovertált extrovertált kutya francia bulldog golden retiriever mopsz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!