hirdetés

Valentin-napi ajándék a kutyának: 5 ötlet, ha te is meglepnéd kedvencedet

Szénási Szimonetta

2023. február 10 - Képek: Getty Images Hungary  

Manapság már jellemzően a házi kedvenceket is bevonjuk az ünnepekbe. Így sok gazda a Valentin-napon sem feledkezik meg szeretett kutyájáról. Ha te is közéjük tartozol, segítünk megtalálni a legjobb ajándékot!

hirdetés

A Valentin-nap, azaz a szerelem ünneplése ma már hazánkban is elterjedt, olyannyira, hogy sokan kutyájukat is meglepik ilyenkor. Az alábbi ötletekkel nekik szeretnénk segíteni, hogy valóban olyat adjanak, aminek kedves négylábújuk is örülni fog.

1.) Finom falatok

Az édességek vagy az ínyenc falatok remek ajándékok bármilyen jeles alkalommal, így Valentin-napon is. Ám arra nagyon figyelj, nehogy csokoládét vagy más kakaótartalmú édességet kapjon kedvenced, ugyanis a benne található teobromin nevű vegyület súlyos méreg a kutyáknak!

Ugyanígy a cukrozott, a koffein-, illetve az alkoholtartalmú finomságok is tiltottak az esetükben. A legjobb és legbiztonságosabb, ha kifejezetten kutyák számára készült jutalomfalatot vásárolsz, vagy a kedvenc tápjával leped meg. Ha pedig időd engedi, magad is készíthetsz kutyakekszet. EBBEN a cikkben többféle recept közül választhatsz.

2.) Játszani jó!

A legtöbb kutyának megvan a favoritja, ha játékról van szó: léteznek labdaőrültek, plüssimádók, míg más ebek a trükkös, ügyességet igénylő holmikért bolondulnak. Ha a kedvencével leped meg pajtásodat, annak biztosan örülni fog, pláne, ha még játszotok is vele egy nagyot!

3.) Valami kényelmes

Ebben a farkasordító hidegben mindenkinek jólesik a bevackolás a jó meleg ágyba, vagy egy pihe-puha takaróba. Lepd meg kedvencedet egy új fekhellyel, vagy egy bolyhos pléddel, ezzel téve komfortossá a tél végi napokat.

4.) Közös program

Kutyád semmit sem szeret jobban, mint veled lenni! Ezért ha valamilyen közös programmal leped meg, annak kétségen kívül nagyon fog örülni. Menjetek el kirándulni, vagy próbáljátok ki valamilyen kutyás sportot, például az agilityt. Négylábúd habitusától, fajtájától és életkorától függően válassz, hogy ne legyen túl megterhelő a számára. Finomabb lelkű ebeknek akár a páros jógaóra is jó lehet, aktívabb jószágod pedig akár futni vagy adott esetben síelni is elkísérhet.

5.) Masszázs

Szintén klasszikus ajándék Valentin-napon a masszázs. Ma már a kutyák sem maradnak ki ebből a jóból, hiszen számos szakember vállal kutyamasszázst. Ez ráadásul nagyon egészséges is, hiszen a négylábúak izmai ugyanúgy megfáradhatnak, feszülhetnek, fájhatnak, mint az embereknek.

csokoládé halálos méreg közös program kutya családtag kutya sütemény recept kutyabarát süti kutyás ünnep masszázs méreg recept recept kutyáknak ünnep ünnep a kutyával Valentin-nap

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink