hirdetés

Íme a 10 kutyafajta, akikre a legtöbben kerestek rá az interneten: a mopsz csak a negyedik helyen végzett

Ferenczi Deborah

2021. december 1 - Képek: Getty Images Hungary

Arra voltunk kíváncsiak, mely kutyafajták a legnépszerűbbek. Megnéztük melyekre kerestek rá a legtöbben, illetve milyen fajták produkálják a legnagyobb nézettséget TikTokon és Instagramon. Íme az internet legnépszerűbb kutyái!

hirdetés

A money.co.uk egy közelmúltban elkészített tanulmánya szerint az internet, kiváltképpen a közösségi médiák legnépszerűbb tartalmai között szerepelnek a kutyás videók, melyek több mint 1 milliárd megtekintést érnek el. A #dog hashtaggel ellátott videókat több mint 120 milliárdan nézték meg. Ezen belül is a bizonyos fajta hashtaggal megjelölt videókon tisztán látszik, hogy vannak olyan fajták, melyek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek.

1. A golden retriever – 9,2 milliárd megtekintés

A versenyt messze magasan vezeti a golden reriever, mely talán az egyik legfotogénebb fajta. A lehető legnyugodtabb állat, amely tökéletes arra, hogy családi kutya legyen belőle. Imádja a gyermekeket, és nagyon jó hatással is van rájuk, hiszen nem véletlen, hogy a terápiás kutyák jelentős százaléka a retrieverek csoportjából kerül ki.

2. A német juhászkutya – 4,3 milliárd megtekintés

A második helyen a német juhászkutyák végeztek. Ennek az oka nem más, mint hogy nagyon vicces reakcióik vannak bizonyos szituációkra, melyeket a gazdik előszeretettel örökítenek meg. Ennek köszönhetően pedig komoly kattintásszámot képesek produkálni.

3. A csivava – 4,1 milliárd megtekintés

Tulajdonképpen lehetett arra számítani, hogy ez a fajta is bekerül a legnépszerűbbek listájába, ugyanis számos hölgy előszeretettel választja ezt a jószágot magának társul. Az eb kis mérete megfelelő ahhoz, hogy könnyen magukkal vihessék bárhova, illetve majdhogynem bármilyen életkörülményhez képes illeszkedni. Nagyon ragaszkodó és hűséges állatokról van szó, de jellemző rájuk az irreális bátorságérzet, mellyel könnyedén bajba sodorhatják magukat.

4. A mopsz – 3,6 milliárd megtekintés

Valójában egyáltalán nem meglepő, hogy a mopsz végzett a negyedik helyen, ugyanis az egyik legnépszerűbb kutya már évszázadok óta. Nem csupán különlegesen aranyos külseje miatt kiváló választás, könnyen alkalmazkodó természete folytán kiváló társnak bizonyul. Sőt a Money.co.uk felmérése még azt is kimutatta, hogy népszerűségéhez hozzájárul, hogy markáns kinézetét könnyen magukra tetováltathatják az erre vágyó gazdik.

5. A rottweiler – 3,2 milliárd megtekintés

Annak ellenére, hogy sokan még mindig sztereotip módon gondolnak a rottweilerekre, mégis az ötödik legnépszerűbb helyen végzett a listán. Ez azt mutatja, hogy már talán kevésbé kategorizálják be őket egyértelműen rendőrségi vagy katonai munkakutyának. Az internet egy teljesen más oldalát is bemutatja a kutyusoknak, feltárva a fajta valódi szépségét.

6. A pomerániai törpespicc – 3,1 milliárd megtekintés

A pomerániaiak nagyon népszerűek lettek az elmúlt időszakban, ez pontosan látszik abból is, hogy nem kevesebb, mint 3.1 milliárd rákeresést találtak TikTokon az adott állatokra. Jiff Pom, az egyik legismertebb pomerániai törpespicc eredetileg ugyan Instagramon kezdte karrierjét, de mára már több, mint 20 millió TikTok követővel rendelkezik. A spiccek varázsa abban rejlik, hogy imádnivalók és nagyon könnyen betaníthatók különböző trükkökre.

7. Francia bulldog – 2,8 milliárd megtekintés

Amennyiben egy klasszikus, lakásba való házi kedvencet keresel magad mellé, akkor kiváló választás lehet a francia bulldog. Kis méretének köszönhetően nem igényel nagy mozgásteret, és kifejezetten szeret lakásban élni. Jó választás lehet azok számára, akik kis helyen élnek, de mindenképpen szeretnének maguknak háziállatot. Persze ettől még a napi többszöri sétáról és az eb lemozgatásáról nem szabad megfeledkezni!

8. A labrador – 2,6 milliárd megtekintés

A labradorok szintén hűségükről, játékosságukról és engedelmességükről híresek. Éppen ezért nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi média felületeken is. Kicsattanó energiájuk rengeteg mozgást igényel, ugyanakkor amennyiben ez megfelelően le van vezetve, a legnyugodtabb kutyusok közé tartoznak.

9. Az uszkár – 2 milliárd megtekintés

A 10 legtöbb megtekintést hozó kutya között méltán szerepel az uszkár, aki különleges kinézetével emberek millióinak kattintását élvezheti. Emellett nagyon intelligens és meglehetősen pajkos, vagy mondhatni humoros természettel rendelkezik, ami méltán teszi szórakoztatóvá akár külső szemlélők számára is.

10. A német dog – 1,7 milliárd megtekintés

A top 10-es listát végezetül a német dog zárja. A zord külső valójában egy nagyon érző szívet takar, és imádják a gyerekek. Ezen felül kiváló házőrző kutya, és nagyon hűséges.

Annak ellenére, hogy egészen biztosan még száz nagyon népszerű kutyát tudnánk felsorolni, ezek az ebek voltak az elmúlt évben azok, akik a lehető legtöbb internetes keresést és megtekintést gyűjtötték össze maguknak.

border collie golden retriever kedvenc kutyafajta legkeresetebb kutyák legnépszerűbb kutyák mopsz német juhászkutya népszerű kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink