hirdetés

Az egerszegi tűzoltók minden találékonyságára szükség volt ennél a kutyamentésnél

Szénási Szimonetta

2024. június 20 - Képek: Gömbös László, Nagy Péter főhadnagy / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A fiatal kölyökkutyát kíváncsisága nagy bajba sodorta. Gazdáinak végül a tűzoltóságra kellett vinniük a segítségért. Az egyenruhások fényképeken dokumentálták a nem szokványos mentőakciót.

hirdetés

A kis Bundásnak fiatal kutya lévén elsődleges feladata a világ felfedezése. Ám a kis keverék kissé túl érdeklődőnek bizonyult, és olyan szorult helyzetbe került, hogy az még gazdáin is kifogott. Miként az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán beszámolnak róla, a kölyköt végül a zalaegerszegi tűzoltóságra vitték el a kutyatartók, ahol szerencsére meg is tudták oldani a problémát – igaz, nem szokványos módon. A tűzoltók fotókat is készítettek a kutyamentés mikéntjéről.

Miképp a képeken is látszik, a kiskutya úgy beszorult egy gumiabroncsba, hogy moccanni sem tudott. Hogy a testi épségét is garantálják, a kéziszerszámok mellett a szappant is bevetették a tűzoltók, szerencsére gyors eredménnyel. Így, miképp írják, Bundás újra boldog volt.

Itt még látszik Bundás arcán a kétségbeesés / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ezekre ügyelj, hogy nálatok ne legyen baj

Amellett, hogy nagyon örülünk a találékony lánglovagok sikerének és Bundás boldogságának, fontos, hogy emlékeztessünk! Tartsd úgy az udvarodat, kertedet, hogy az biztonságos legyen kedvenced számára. Ha nyomon követed a katasztrófavédők tudósításait, vagy a mi híradásainkat a mentőakcióikról, akkor tudhatod, mik okozzák a legtöbb problémát.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

De nem árt ismételni, így vegyük sorra a veszélyforrásokat:

  • A lefedetlen kutak, vízaknák, mély gödrök, amikbe gyakran potyognak bele az állatok.
  • A sérült kerítések, amiken fennakadhat a kutya, vagy a rosszul megválasztott rácstávolság, amik közé beszorulhat az eb.
  • Éles szerszámok, amik sérülést okozhatnak.
  • Vegyszerek, amik mérgezéshez vezetnek.
  • Kötelek, kábelek; ezekbe bele-, rosszabb esetben fenn is akadhat rajtuk kedvenced.
  • A szabadon hagyott vezetékek, áram alatt lévő eszközök pedig az áramütés miatt életveszélyesek.
  • A fizikai sérülések mellett fontos felhívnunk a figyelmedet arra, hogy egyes növények is problémásak. Van, amelyik csak enyhébb rosszullétet okoz, míg mások akár halálosak is lehetnek a kutyára. Itt írtunk róluk részletesen.

Ide kattintva pedig felkészülhetsz az igazán nagy bajra: mit kell tenned, ha kutyád állapota olyan súlyos, hogy szükség van újraélesztésre. Kívánjuk, hogy ez a tudásod örökre csak elméleti maradjon, de mégis ajánljuk, hogy sajátítsd el. Ha tudod, mit kell tenned, az éles helyzetben felbecsülhetetlen értékű.

áramütés baleset életveszély Magyarország mérgezés tűzoltók újraélesztés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!