hirdetés

Unatkoztok a karanténban? 8+1 tipp, hogy hasznosan és szórakoztatóan töltsétek az időt kutyáddal

László Enikő

2021. január 24

A koronavírus szinte minden embert és kedvencét a négy fal közé szorította. Mutatunk 8+1 tippet, hogy hasznosan tölthesd az időt négylábú társaddal!

hirdetés

A bezártság ennyi idő után rendkívül unalmas a legtöbb ember számára. Sokan új hobbiba vágnak, kreatívkodni, sütni, főzni kezdenek. Ezek mind remek ötletek, de négylábú társadat sem kell kihagynod a jóból. Mutatunk kilenc elfoglaltságot, ami kutyáddal űzhetsz (nem csak a karantén idején).

Tanuljatok új trükköket!

Talán az egyik leghasznosabb időtöltés az, ha kutyádnak egy új vezényszót tanítasz. Időtök van bőven gyakorolni, illetve ő is biztosan örülne néhány finom falatnak és agytornának. A gyakorlás pedig erősíti kettőtök kapcsolatát. Ha az alapvető szavak (Ül!, Fekszik!, Marad!) már mennek, érdemes kipróbálni mókásabb és nehezebb trükköket, mint például a halottnak tettetés.

Teszteld kedvencedet!

Jó szórakozás lehet kedvenced számára, ha különböző feladatok elé állítod. Ezáltal kiderítheted, mik az erősségei, miben ügyes. Teszteld kutyád intelligenciáját egyszerű, de szórakoztató feladatokkal, amiket a négy fal között is könnyedén el tudtok végezni. Olyan dolgokra is rájöhetsz, amiket eddig lehet, hogy nem is tudtál. Például arra, hogy kutyád jobb- vagy balmancsos?

Modellkedésre fel!

Itt az idő egy kis modellkedésre, frissítsd fel fényképalbumod kutyádról! Néhány trükkel profi modellt varázsolhatsz belőle, annak érdekében, hogy minél jobb fotók készüljenek róla. Berendezhetsz számára egy nagyszerű hátteret, és mehet is a munka – néhány jutalomfalatért cserébe.

Jógázzatok együtt!

A karantén idején különösen fontos a testmozgás. Miért is ne végezhetnéd ezt kutyáddal együtt? Az úgynevezett doga (azaz dog+yoga) lényege nem az, hogy négylábú társad is kövesse mozdulataidat, hanem az, hogy jelenlétével pozitívan hasson lelkedre. Ennél nagyobb szerephez is juttathatod, ha bevonod a gyakorlatok végrehajtásába.

Játékra fel!

A közös játékot biztosan nem ellenzi kutyád. Az sem gond, ha nem tudsz folyton a labdázásra koncentrálni. Szerezz be számára egy fejlesztőjátékot, amivel lekötheti magát. Ha ketten szeretnétek szórakozni, mutatunk hét remek játékot, amivel elüthetitek az időt.

Rendszeres ápolás

Sok gazda tartja fontosnak kutyája fogainak ápolását, de nem biztos, hogy ugyanennyien napi szinten mossák azokat. A karantén idején igyekezz több figyelmet fordítani erre. Ha kedvenced szereti, több fésülgetés is mehet, gyakrabban ápolhatod szőrzetét. Azonban többször ne fürdesd, hiszen az nem tesz jót neki, kiszáradhat a bőre. Szemeit, füleit, esetleges szakállát moshatod gyakrabban, gyengéden. A mancsápolásra pedig különösen fordíts figyelmet, hiszen ez az időjárás nem kedvez a kutya-tappancsoknak.

Saját készítésű finomságok

Szabadidődben kényeztetheted kedvencedet néhány különleges és ínycsiklandó falattal. Javasoljuk, hogy próbáld ki a négy recept valamelyikét. Nem csak az ünnepekkor lepheted meg ezzel négylábú társadat, hanem bármikor, amikor kedved tartja. Persze a mértékletesség nagyon fontos, hiszen a kevesebb szabadban, mozgással töltött idő kevesebb energiabevitelt is igényel!

Szorosabb kötődés

Persze a közös pihenés is nagyon fontos időtöltés. Nem kell állandóan valamit csinálni, és azon stresszelni, hogy mások kitűnő szakácsokká, cukrászokká, képzőművésszé faragják magukat a karantén alatt. A pihenés, kanapén való ücsörgés is legalább ennyire fontos. Nincs is jobb annál, mint amikor kutyáddal összebújsz a nap végén, és érzed határtalan szeretetét.

+ Irány sétálni!

Kutyát sétáltatni lehet este nyolc után is, a szabályokat betartva. De napközben is többször leviheted a szokásosnál, így legalább te is kiszakadsz a home office világából, és kitisztítod a fejed. Ez mindkettőtök számára hasznos és üdítő kikapcsolódás.

(Képek: Getty Images Hungary)

ápolás bezártság időtöltés IQ-teszt jutalomfalat karantén koronavírus kutyasétáltatás szeretet szórakozás teszt trükkök

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink