hirdetés

A labrador sokkot kapott a halloweeni dekoráció láttán: így hatnak kedvenceinkre az ünnepek

Szénási Szimonetta

2022. október 30 - Képek: YouTube, Getty Images Hungary

Szegény labrador félelmében úgy döntött, inkább meg sem moccan a kertjükbe kitett halloweeni dekor láttán. Emiatt első pillantásra olyan, mintha maga is a része lenne a koncepciónak. Másodikra is.

hirdetés

A labrador és a hallowenni dekoráció találkozása elképesztően vicces jelenetet szült: a szegény eb azt hitte, egy csapat macska közé keveredett, így jobbnak látta, ha mozdulatlanná dermed. Vagy csak fekete színe miatt szeretett volna belesimulni a kompozícióba? A felvételt látva annyi bizonyos, hogy nagy hatást tettek rá a látottak.

5 kormos kandúr

A Halloween a gyerekeknek elsősorban a csokigyűjtésről, míg a felnőtteknek inkább az ötletes és borzongató díszítés elkészítéséről szól. A faragott töklámpások mellett sok mutatós bel- és kültéri díszítéssel találkozhatunk ilyenkor. Az alábbi macskás kerti látványosság készítője azonban arra egészen biztosan nem gondolt, hogy az öt fekete macska látványa miként fog hatni kedvencére.

Adam Flores, a felvételen látható Maverick nevű labrador gazdája mosolyogva mesélte el kutyájuk reakcióját, amit magad is megnézhetsz az alábbi felvételen.

Szegény kutyus szemmel láthatóan sokkot kapott a cicacsapat láttán, és hosszú másodpercekig szoborként állt a macskafalka közepén. Csak akkor oldódott fel, mikor gazdája odament hozzá. Először csak a farka kezdett ide-oda járni, és a külső szemlélőnek ekkor „esik le” először, hogy egy hús-vér ebet lát.

Miként hatnak kedvencedre az ünnepek?

A videó valóban derültségre ad okot, ám nem árt beszélni arról, miként hatnak a négylábúakra az ünnepek, illetve a velük járó változások. Ezek közül néhány ugyanis meglepően negatívan érintheti a kutyákat. Vegyük sorra, mikre érdemes figyelni egy-egy jeles nap idején!

1.) Sok ember

A legtöbb ünnep, legyen az a már említett Halloween, a karácsony, de akár egy születésnap, vendégekkel jár. A sok ember, pláne a jószág számára ismeretlen vagy ritkán látott személyek, frusztrálhatják az állatot. Főleg, ha mindenki szeretné egy kicsit megsimogatni, vagy játszani vele. Ezt nem minden kutya veszi jó néven. Ha ezt tapasztalod, érdemes nyugodt helyre vinned kedvencedet, és hagyni, hogy ott megnyugodjon.

2.) Extra fogások

Az ünnepek a finom falatokról is szólnak. Ilyenkor gyakrabban megesik, hogy a család kedvence elrontja a gyomrát a túl sok, vagy nem neki való falatokkal. Rosszabb esetben pedig olyat eszik, ami mérgező a számára. Erre klasszikus példa a csokoládé, de ide sorolhatók a hagymafélék, a szőlő, a mazsola, a koffein, illetve az alkohol tartalmú ételek és italok. Ezeken a különleges alkalmakon is ügyelj arra, hogy pajtásod csak számára egészséges táplálékot fogyasszon!

3.) Veszélyes dekorációk

A jobbik eset, ha egy ünnepi dekoráció félelmetes, ám van, amikor az balesetveszélyes is kutyádra nézve. Van, ami lenyelve – mint a mérgező növényekből, például dísztökből készült alkotások, vagy a foszforeszkáló anyaggal töltött holmik – okoznak problémát, de potenciális veszély a félrenyelés, illetve a bélelzáródás is. Ezeket elkerülendő sose engedd, hogy szőrös barátod játsszon a díszekkel, főleg ne engedd, hogy rágcsálja azokat. Egy letört darabka, vagy egy kiesett elem óriási, akár életveszélyes problémát tud okozni!

4.) Felborult napi rutin

A felelős gazdik tudják, hogy kutyájuk számára a napirend nagyon fontos. Ahhoz, hogy az ebek kiegyensúlyozottak legyenek, szükségük van a megszokott rutinjukra az ünnepnapok alatt is. Ne maradjon el a megszokott séta és a játékidő ilyenkor se, különben kutyusod kedvetlen és szorongó lesz, az pedig mindkettőtöknek rossz. Sőt az ilyen rendhagyó események ellensúlyozásaképp egy-egy plusz kört vagy mókázást is beiktathatsz. Kedvenced nagyon hálás lesz érte!

bélelzáródás fulladás gyomorrontás karácsony karácsony kutyával kutyabarát ünnep kutyás ünnepek labrador mérgező ételek mérgező növények ünnep ünnepek veszély veszélyes a kutyára

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink