hirdetés

Ebben a boltban a kutyákat ültetik a bevásárlókocsiba

Hangai Lilla

2023. október 18 - Képek: Getty Images Hungary

A Tampere városában található egyik élelmiszerboltban minden a kutyák körül forog. Speciális bevásárlókocsikkal lehetővé teszik számukra, hogy a gazdikkal együtt kényelmesen beszerezhessék a főzéshez az alapanyagokat. Ha ez nem lenne elég, egy különös segítőjük is akad egy golden retriever személyében.

hirdetés

Ebben a boltban nincs szükség arra, hogy a bevásárlás alatt a kutya kint várjon a gazdira. A következőkből kiderül, hogy honnan merítették az ötletet, és azt is megtudhatod, milyen munkakörben dolgozik a rejtélyes golden retriever.

A bevásárlásnál is lehet partner a kutya: innen indult a cuki és hasznos kezdeményezés

A Kesko élelmiszerlánc egyik üzletében azért vezették be a Koirakärry elnevezésű kutyakocsit, hogy ezzel is segítse a gazdikat. Az országban az üzletekbe általában csak szolgálati- és segítőkutyákat engednek be, amin mindenképpen szerettek volna változtatni a tulajdonosok. Matilda Tistelgren tavasz óta vezeti partnerével, Joona Pesonennel a szupermarketet, és remélik, hogy a kezdeményezésük máshol is gyökeret vet. Finnországban ugyanis lassan, de biztosan emelkedik a kutyások száma. 2022-es adatok szerint 781 ezer blöki él a köztársaságban, ami azt jelenti, hogy körülbelül minden hetedik ember kutyagazdi.

„Nekünk is van egy golden retrieverünk, és ha kimegyünk sétálni vele és be kell szaladnunk a boltba, mert elfelejtettünk valamit, akkor nem akarunk hazamenni, letenni a kutyát, aztán vissza a boltba. Szeretnénk, ha vihetnénk magunkkal.

– nyilatkozta Matilda Tistelgren a Euronewsnak.

Tove, a minőségellenőr:

Fekhely a teljes kényelemért

A speciális bevásárlókocsik alján található egy kutyaágy, valamint egy kapocs is, amibe be tudják akasztani a gazdik a pórázat vagy a hámot. Ezekkel a kiegészítőkkel a bevásárlás nemcsak kényelmes, de biztonságos is lesz. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy egy kis rámpával is kiegészítsék ezeket a kocsikat, hogy az ebek könnyen ki és be tudjanak szállni, hogy a gazdiknak ne kelljen őket emelgetni sem. De nem ez az egyetlen állatbarát újítás, amit a pár bevezetett, mióta átvették a bolt irányítását!

Az előbb is említett golden retrieverjük, Tove, az Instagramon jelentkezik be, ahol különböző csemegéket tesztel. Elképesztően jó kutya, még a családi bizniszből is kiveszi a részét! Matilda elmondta, hogy az ügyfeleknek tetszik a kedves és hasznos ötlet, arrafelé ugyanis kifejezetten sok kutyás él és a szupermarketben előszeretettel vásárolnak be a kedvenceiknek. Ha pedig a bevásárlás alkalmával egy kis finomságot is kilátásba helyeznek a türelmes kutya számára, biztosan nem lesz vele gond, míg a gazdi a pékáruk között válogat.

 

bevásárlás kutyával golden retriever kutyával bevásárlóközpontban

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!