hirdetés

Így mutasd ki a kutyádnak a szereteted, hogy ő is pontosan értse: 4 mód, amiből biztosan tudja

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 1 - Képek: Getty Images Hungary

Imádod négylábú társadat, és ezt szeretnéd a tudtára adni? Az alábbi négy dolog neki is egyértelműen azt üzeni, szereted és vigyázol rá.

hirdetés

Számos módja van, hogy bizonyítsd kedvencednek, mennyire fontos neked. Az alábbi négy lehetőség amennyire egyszerű, annyira egyértelmű az állat számára. Így mutasd ki a kutyának a szereteted, és nem lesz félreértés!

1.) Tölts vele minél több időt

Kedvenced számára a veled töltött idő a legnagyobb kincs. Éppen ezért, ha csak teheted, legyetek együtt. Sétáljatok egy nagyot a környéken, dobálj neki labdát, vagy csak ülj le mellé a nappali szőnyegére, és vakargasd meg a füle tövét. A lényeg, hogy érezze, az adott pillanatban csak rá figyelsz.

Ha pedig van rá lehetőséged, heti egyszer szervezz valamilyen különleges programot. Egy izgalmas kirándulás, vagy egy új park felfedezése kutyádnak hatalmas élmény lesz. Ráadásul minél többet vagytok együtt, annál erősebb lesz köztetek a kötelék.

2.) A képzés testi-szellemi előnyei

A kellőképpen lefárasztott kutya egyszersmind boldog kutya is. Négylábúdnak ugyanis lételeme a megfelelő mennyiségű mozgás mellett az is, hogy trenírozzák. Keress fel egy kutyakiképzőt, hogy még szakszerűbb feladatokat kapjon az ebed. A közös órákon te is rengeteget fogsz tanulni, amit a mindennapokban kamatoztathatsz majd.

Valamilyen kutyasport, például az agility kipróbálása is nagy kaland lehet. Ezek a tevékenységek mind a kutya testének, mind a lelkének jót tesznek.

3.) Az egészség az alap

Valószínűleg mondani sem kell, mennyire fontos jószágod egészségi állapotának rendszeres ellenőrzése. Hiszen az ép testben ép lélek mondás a kutyák esetében is érvényes! Az állatorvosi vizsgálatok mellett a jó minőségű táplálék és az elegendő séta is nagyon fontos.

Ugyanakkor ne feledkezz meg a kedvenced fajtájának megfelelő ápolásról se! Amellett, hogy karban tartod a bundáját, rendszeresen ellenőrizd, nincs-e benne bármiféle parazita, például bolha vagy kullancs. A kötelező és ismétlő oltásokról se feledkezz meg!

4.) Lepd meg valamivel!

Néha ajándékokkal mutasd ki a kutyának a szereteted. Hiszen ahogy te, úgy kedvenced is örül az apró figyelmességeknek! Egy zacskó a kedvenc jutalomfalatából vagy egy új játék nem olyan nagy dolog, de kutyád ebből is tudni fogja, hogy gondoltál rá.

állatorvos állatorvosi vizsgálat boldog kutya jutalomfalat kutya ember kapcsolat kutya és gazda kutya simogatása séta sétáltatás simogatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink