hirdetés

A süket és vak kutya rettegett az emberi érintéstől, mígnem gazdája rájött, mit tegyen

Szénási Szimonetta

2023. április 10 - Kép: NowThis News/YouTube

Az ausztrál juhászkutya süketen és vakon született, emiatt különösen félt az emberi közeledéstől. Szerencsére olyan emberhez került, aki beszél az állatok nyelvén, így sikerült megtalálnia a kiskutya szívéhez vezető utat.

hirdetés

Aidan Mann Nasshville-ben él és állatorvosi asszisztensként dolgozik. A fiatal férfi számára a munkája a hivatása, hiszen rajong az állatokért, és tud is velük bánni. Az élet nagy kihívás elé állította, mikor megismerte Plumot, az akkor még kölyök ausztrál juhászkutyát. A vakon és süketen született kis jószág ugyanis rettegett az emberi érintéstől. Így gazdájának minden tudását latba kellett vetnie, hogy feloldja új kedvence szorongását.

Szerencsére Mann nem ijedt meg a nehézségektől, emellett teljesen tisztában volt vele, mivel jár a vállalása, és ehhez mérten is állt neki Plum nevelésének.

 

Megértettem, milyen helyzetbe kerültem és mekkora felelősséget vállaltam mindezzel. Azt is tudtam, hogy szeretem ezt a kiskutyát, és jó életet akarok neki biztosítani”

fogalmazott a férfi.

A sok munka meghozta az eredményt

Az elhivatott állatorvos-asszisztens valóban mindent megtett, hogy megtalálja a közös hangot új kedvencével. Az idők során kifejlesztettek egy sajátos érintkezési rendszert, ami mindkettejük számára egyértelmű. Ezek segítségével Plum megtanulta, mikor kell ülnie, állnia, vagy éppen felkészülnie a közelgő sétára. A jelzésekkel való kommunikációnak hála mindketten pontosan tisztában vannak vele, mit akar vagy mit csinál épp a másik. Az eb a gazdáját is biztonsággal követi bárhova. Tökéletes harmónia!

Ennek köszönhetően, immár felnőve Plum semmiben sem különbözik a többi kutyától, leszámítva, hogy a hallás és a látás helyett más képességeire hagyatkozik.

@aiden_m365

You are doing great! ❤️

♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) – Fearless Motivation Instrumentals

Így telnek a napjaik

A férfi folyamatosan dokumentálja mindennapjaikat, a felvételeket pedig meg is osztja a közösségi médiában. Az alábbi angol nyelvű videóban például azt mutatja meg, miként ébreszti fel kíméletesen éppen alvó kedvencét.

Mint láthatod, az óvatos gazda valóban nagyon odafigyel arra, hogy még véletlenül se ijessze meg az alvó állatot. Ehhez érintés helyett először csak finoman ráfúj. Ahogy látszik, erre Plum azonnal felpattan, némiképp értetlenül, ám a zavara csak a másodperc töredékéig tart, hiszen szinte azonnal érzékeli az előtte hasaló gazdi jelenlétét. Megható, ahogy azonnal a férfi karjaiba szalad, aki természetesen rögtön dögönyözéssel, puszikkal és simogatásokkal halmozza el a szeretetéhes kutyust.

Ahogy ebből a rövid felvételből is kiderül, Plum egy végtelenül játékos és energikus kutya, aki valóban remekül megtanult boldogulni a világban. Ebben pedig óriási szerepe van annak, hogy gazdája ekkora odafigyeléssel, időt és energiát nem sajnálva nevelte és bátorította őt a kezdetektől.

@aiden_m365

Yup…. Been faking her whole life I guess 🤷🏻‍♂️

♬ Calm Down – Rema

Ebben a kisfilmben feltűnik a férfi két másik kutyája is, akikkel Plum remek csapatot alkot. Így ez a történet arra is remek példa, miként lehet összeszoktatni több kutyát, ráadásul úgy, hogy az egyikőjüknek extra kihívásokkal is meg kell küzdenie az állapotából adódóan. Ha szeretnél többet tudni arról, miként érdemes két vagy több házi kedvencet összebarátkoztatni, akkor olvasd el EZT a cikkünket is!

gazda és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya vakság látássérült kutya nevelés süket süket kutya több kutya tartása vak kutya vak kutya segítése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink