hirdetés

Ez a csepp csivava lett a világ legkisebb kutyája: nem fogod elhinni, mekkora!

Szénási Szimonetta

2023. április 21 - Képek: Guinness World Records/Facebook

Ennél a kiskutyánál egészen biztosan nem látsz kisebbet, tekintve, hogy jelenleg ő a Guinness-rekorder a méretet tekintve.

hirdetés

Pearl, a kétéves szuka csivava 2020. szeptember 1-jén született, és most már hivatalosan is ő a világ legalacsonyabb kutyája – számolnak be róla a Guinness-rekordok oldalán. A szó szerint kis kutya rokona a korábbi csúcstartónak.

Ici-pici

A csivava mindössze 9,14 centiméter magas, tehát kisebb, mint egy jégkrémpálcika. Hosszát tekintve pedig össz-vissz 12,7 centi, akár csak egy egy dolláros bankjegy. A súlyát nézve is a pehely kategóriába sorolható, hiszen alig lépi át a fél kilót: egészen pontosan 553 grammot nyom. Születésekor pedig kevesebb mint 28 gramm volt, éppen úgy, mint őse, a korábbi rekordtartó Miracle Milly, aki Pearl édesanyjának a testvére, azaz az ő nagynénje.

A másik pöttöm 9,65 centiméteres volt, de sajnos a két kutya nem ismerhette egymást, mivel Milly nem sokkal Pearl születése előtt elhunyt.

Precíz mérés

A rekordkísérlethez Pearl magasságát ugyanabban a kórházban mérték meg, ahol született, mégpedig a Crystal Creek Állatkórházban, a floridai Orlandóban.

Orvosa, dr. Giovanni Vergel határozta meg a pontos magasságát. Egymás után háromszor is megmérték a csivavát, két mérés között kisebb szünetet tartva. A jegyzőkönyv szabályainak megfelelően minden egyes mérést a mellső lábszár tövétől a marmagasság csúcsáig (a lapockák közötti gerincszakaszig) egyenes, függőleges vonalban végeztek.

Tv-sztár

Áldottak vagyunk, hogy itt van nekünk, és amiért a miénk ez az egyedülálló lehetőség, hogy megdönthetjük a saját rekordunkat, majd megoszthatjuk a világgal ezt a csodálatos hírt”

– mondta el a néhai Milly és Pearl gazdája, Vanesa Semler.

Pearl nemrég mutatkozott be a nagyvilágnak Milánóban, a Lo Show Dei Record, azaz A rekordok showja című televíziós tehetségkutató műsorban. Semler egy pazar, húsvéti tojás alakú ülésben vitte fel a színpadra kedvencét, kivívva ezzel a nézők tetszését, akik tapsviharral köszöntötték a „kicsi dívát” – ahogy a gazdája jellemezte.

Guinness World Records/Facebook

Kicsi kutya hatalmas karizmával

Egy csivavához képest Pearl nagyon nyugodt temperamentumú, és még a tv-adás nagyszámú nézőközönsége sem zavarta. Emellett korát meghazudtolóan gyermeklelkű: gazdája szerint a szíve mélyén egy kisgyerek. Kis méretéhez pedig nagyon is erős karakter párosul, lényének nagyságát be is bizonyította az említett műsorban, ahol teljes mértékben uralta a színpadot.

A valaha volt legapróbb

A feljegyzések szerint az eddig valaha létezett legalacsonyabb kutya egy Egyesült Királyságból származó yorkshire terrier volt, akinek egykoron gazdája, Arthur Marples szerkesztette az Our Dogs című hetilapot. A mintegy ökölnyi méretű kutya egészen pontosan 7,11 centiméter magas volt, hossza pedig 9,5 centit tett ki az orra hegyétől a farka hegyéig. A kutya 1945-ben, nem sokkal a második születésnapja előtt halt meg.

csivava Guinness-rekord híres híres kutya kutya mérete legkisebb kutya legkisebb kutyafajták rekord rekorder teacup kutya méret teacup kutyafajták

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink