hirdetés

Harry és Meghan laborból mentett kutyája: jótett vagy csak marketinges eszköz?

Hangai Lilla

2023. augusztus 27 - Képek: Getty Images Hungary

Harry és Meghan körül nem csitulnak a hírek. Tavaly augusztusban jelent meg a hír, miszerint a házaspár egy kutatólaboratóriumból mentett kutyát fogadott örökbe. Vajon őszinte gesztus volt vagy akkurátusan megtervezett kampány a megítélésük javítására?

hirdetés

Amíg az ebek ilyen pozitív megítélés alá esnek és a kutyatartás divatosabb, mint valaha, egy népszerűségét vesztett híresség buta lenne nem kihasználni az általuk megszerezhető pozitív hátszelet. Vagy mindez csak rosszindulatú gyanúsítgatás? Lássuk hát, hogy egy kutya hogyan javíthatja Harry herceg és Meghan Markle csorbát szenvedett hírnevét.

Aki a kutyákat szereti…

…rossz ember nem lehet? Bár bólogathatnánk és helyeselhetnénk erre a kijelentésre, de sajnos egyből eszünkbe jut Adolf Hitler, aki megszállottan rajongott az ebekért. Félreértés ne essék, nem célunk Harry herceg, Meghan Markle és minden idők egyik legelvetemültebb népirtója között párhuzamot vonni. Csupán arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy önmagában a kutyák iránti lelkesedés nem garantálja, hogy jó emberrel van dolgunk. Különben a Föld szinte egy hibátlan hely lenne, ha a kutyatartók számából indulunk ki. Ha már itt tartunk, számos hírhedt sorozatgyilkos is kutyás volt; például John Wayne Gacy vagy Jeffrey Dahmer.

Vlagyimir Putyin kutyák iránti lelkesedéséről nem olyan régen megjelent cikkünkben bemutattuk az orosz elnök kedvenceit, amiket mind különböző államfőktől kapott hivatalos látogatásai során. Ott kitértünk arra, hogy ezek a nemes gesztusok nemcsak Putyint tüntették fel jó színben. Azokat az államfőket is, akik neki ajándékozták az ebeket. Ráadásul mind a négy kutya az adott országra jellemző őshonos fajta, melyek népszerűsége ezzel a könnyű és ártatlan trükkel szintén növelhető. Hisz saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy milyen nehéz megőrizni az utókor számára ezeket az archaikus fajtákat!

Azonban ami még a kutyák iránt tanúsított gyengéd érzelmeknél is hatásosabb eszköz lehet, az a mentett, örökbefogadott kutyák iránt tanúsított gyengéd érzelmek.

A kutya, akit Harry herceg és Meghan Markle megmentett

Mamma Miát, az akkor 7 éves beagle-t egy virginiai kutatóintézetből mentették ki. A fülén egy 6 jegyű tetovált azonosító éktelenkedik, amely örökké emlékezteti majd a gazdikat arra, milyen nemes tettet is hajtottak végre az örökbefogadás által.

Shannon Keith, aki a Beagle Freedom Project vezetője, egy nap kapott egy hívást egy privát telefonszámról, a hívó pedig egyszerűen csak Meghanként mutatkozott be. Az állatjogi ügyvéd pedig a fél órás hívás alatt végig azon tanakodott, hogy: „Ez most Megan Fox?”. Keith azt is elárulta, hogy Mia és a sussexi hercegné első találkozásakor már megpecsételődött a közös sorsuk: „Nem, nem akarunk karácsonyi kiskutyát. Olyanokat akarunk, akiken tudunk segíteni, akik idősebbek…” Harry herceg pedig addig nem volt hajlandó elmenni, míg Mia meg nem találta kedvenc játékát.

A hercegné szóvivője azt is megosztotta az információra éhes közönséggel, hogy Meghan Markle már évek óta szeretne megmenteni egy beagle-t. És azt is tudta, hogy idősebb kutyát szeretne, mivel a kölyöknek könnyebb lehet biztonságos otthonra találni. És persze arról is értesülhettünk, hogy Miát 4000 másik társával mentették ki egy olyan létesítményből, ahonnan orvosi és egyéb kutatási célokra szállítottak beagle-öket. Az intézményt bezárták a 9 hónapon át tartó ellenőrzések után, ugyanis több mint 70 állatjóléti szabálysértést jelentettek a vizsgálatok során.

A tényállás nem egyszerűen fekete vagy fehér

Hogy a cikk végeztével stílusos zárjuk a kört, ki kell mondanunk, hogy a kutyát örökbefogadni és menteni vagy egyszerűen csak kutyás személyként feltüntetni valakit könnyedén kifizetődő marketingfogás lehet. Főleg akkor, ha az a bizonyos személy, akinek az ázsióját ezzel növelni szeretnénk, valóban szereti is a kutyákat.

Négylábú barátaink olyan tiszta és szeretetre méltó lények, hogy képesek rossz döntések és elhibázott lépések garmadáját elhomályosítani. Tedd a szívedre a kezed: ha az új kollégát – aki az első pillanattól kezdve nem volt szimpatikus, mert arrogáns, tapintatlan és öntelt – meglátod az egyik reggel a golden retrieverével besétálni az irodába, nem értékeled át a véleményedet? Sőt, még az is kiderül róla, hogy örökbefogadta, mert senkinek nem kellett a szenior kutyus. Mi több, úgy beszél róla és úgy néz rá, mintha egy földöntúli angyal lenne. Biztosan ellágyulnál. Hiszen, aki a kutyákat szereti…

beagle harry herceg hírességek kutyái kutya örökbefogadás meghan markle mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink