hirdetés

Új kutyájuk miatt adott a nő ultimátumot férjének: ez a feltétel

Szénási Szimonetta

2023. április 28 - Képek: Getty Images Hungary

A feleség megelégelte, amit új kedvencük művel, így ultimátumot intézett a férjéhez. A kommentelők is tanácstalanul álltak az esethez.

hirdetés

Komoly konfliktust idézett elő egy házaspár között a család új kutyája. A férj a négylábú oldalán áll, nő emiatt döntés elé állította élete párját: válasszon, ő menjen, vagy az eb. A probléma forrása a négylábúnak egy rossz szokása, amivel jócskán megsértette gazdasszonya „privát területét”.

Sosem akart kutyát

A kétgyermekes édesanya hangsúlyozta, hogy ő sosem szeretett volna kutyát, ugyanis tisztában volt vele, mennyi feladattal jár az állattartás. Ám férje hosszas unszolása után végül mégis beadta a derekát, így került hozzájuk a szóban forgó eb, fajtáját tekintve egy német vizsla.

A legérzékenyebb pontra tapintott

Ám a nő bevallása szerint már nagyon megbánta, hogy nem állt jobban a sarkára, ugyanis a kutya teljesen feldúlta az otthonukat.

A kutya a kertemet is tönkreteszi, ami az én saját kis mennyországom. Összekakilja az egészet, széttöri a virágokat, beleássa magát a cserepekbe, sőt mindenhova. A vizelete mérgező, megöli a növényeket és a gyepet. Ez maga az Armageddon. Annyira dühös és stresszes vagyok tőle”

– fakadt ki a kétségbeesett kutyatartó.

Tehát a lakásban való bűnözés egy dolog, bár a nőnek ez sem volt ínyére, ám a jószág legnagyobb vétke az udvaron való randalírozás.

Nincs más választása

Az asszony jelenleg az emeletre vonult vissza, ahova kedvencüknek nincs feljárása, ám belátja, hogy ez a helyzet tarthatatlan.

„Hónapokig tartó stressz, szorongás és gyötrelem után úgy döntöttem, hogy ez biztosan nem nekem való, és soha nem leszek boldog vagy nyugodt egy kutyával a házamban” – vonta le a következtetést a hölgy. Ezt követően döntött úgy, hogy a férje elé áll, és megkéri, hozza meg a végleges döntést: ő vagy a kutya.

Ám bevallotta, hogy nagyon önzőnek érzi magát, de azt is érzi, hogy a férje részéről sem helyes az ő hozzáállása.
„Ha az én akaratom érvényesül, és ő beleegyezik, hogy a kutya menjen, akkor abból sértődés lesz, és örökké gyűlölni fog érte. Így nem leszünk boldogok, de a kutya sem” – lamentált a lehetséges kimenetelen.

Eközben a férje nem hajlandó lemondani szeretett négylábújáról, és azzal fenyegetőzik, hogy ők mennek el. Bár felesége nem hiszi, hogy idáig fajulnak a dolgok, ugyanakkor azt sem látja, mi lenne a helyes döntés.

A lelkén való könnyítésképp megosztotta kálváriájukat az interneten is, bár előrebocsátotta, hogy a kutyások és a fanatikusabb állattartók biztosan nem fognak egyetérteni vele. Ám a kommentelők többsége együttérzéséről biztosította a nőt, hangsúlyozva, hogy sajnos érdemi tanácsot nem tudnak adni a helyzet megoldására.

A nevelés fontossága

Hogy te ne kerülj hasonló helyzetbe, érdemes időben elkezdened kedvenced nevelését! A rombolás lehet életkori sajátosság a kölyköknél, később pedig rossz berögződés, vagy az unalom jele, sőt szeparációs szorongásra is utalhat. Ha úgy érzed, egymagad nem tudod orvosolni a problémát, keress fel egy szakembert, vagy menjetek el egy kutyaiskolába! Az esetek többségében nem megoldhatatlan bajról van szó, és következetességgel, valamint kitartással leszoktathatod kutyádat a destruktív magatartásról.

Másrészt fontos hangsúlyozni, hogy állatot tartani hatalmas felelősség, ami sok kötelezettséggel, és bizony előfordul, hogy lemondásokkal jár. Így csak az vágjon bele, aki maximálisan késznek érzi magát rá! Mint ezen példa is mutatja, ráerőltetni senkire sem szabad, mert abból könnyen probléma adódhat, és a megromlott kapcsolatban a gazda is, az állat is sérülhet.

gazda és kutya kert konfliktus kutya a kertben kutya és ember kutya és ember kapcsolata rombol a kutya rombolás udvar

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!