hirdetés

Milyen személyiségtípusba tartozol? Megmutatjuk, milyen kutya illik hozzád

Ferenczi Deborah

2022. március 8 - Képek: Getty Images Hungary

Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen kutya illene a lehető legjobban a személyiségedhez? Utánajártunk, mely fajtákat érdemes megcéloznod!

hirdetés

Az alábbiakban összesen 9 emberi személyiségtípust gyűjtöttünk össze, és azt is eláruljuk, hogy nekik milyen kutyát érdemes választaniuk ahhoz, hogy a lehető legnagyobb legyen a harmónia. 

1. Szorgalmas típusok

Azok, akik ebbe a személyiségtípusba tartoznak, általában nyitottak, megbízhatóak, szeretnek kikapcsolódni és szórakozni, és emellett nagyra értékelik a hagyományos, konzervatív értékeket. Kiváló munkaerők, hiszen meg vannak róla győződve, hogy mindenkinek megvan a maga szerepe a társadalom megfelelő működésében. Imádnak olvasni és művelődni. Ha magadra ismertél, akkor számodra az ideális kutya magabiztos és erőteljesen aktív, aki könnyen tanítható és kooperatív. Ennek a típusnak kiváltképpen ajánlott a tibeti spániel, az angol spániel, a boston terrier és a bullterrier.

2. Adakozó típusok

Szeretnek visszaadni abból, amit kaptak, és könnyen boldogulnak tulajdonképpen bármilyen élethelyzetben. Gyakran önkénteskednek és viszonzatlanul segítenek bárkinek. Amennyiben ebbe a típusba tartozol, az ideális kutya számodra hűséges, engedelmes, szorgalmas, intelligens, gyengéd, aki szereti az emberi interakciókat. Ilyen a német juhászkutya vagy a belga juhászkutya, ha pedig kistestű kutyát szeretnél, akkor kiváló választás lehet a bichon havanese vagy a bolognai pincs.

3. Ambiciózus típusok

Ha a munka a mindened és keményen dolgozol, de mégis szeretsz szórakozni, akkor egyértelműen ebbe a típusba tartozol. Természetedből adódóan vonzod az embereket, emellett nagyon könnyen kiismered őket, és bármilyen helyzetben képes vagy kiválóan teljesíteni. Sok barátod van, így számodra az ideális kutya kalandvágyó, játékos, aktív és szociális. Kiváló választás számodra a beagle, a husky és az erdélyi kopó.

4. Kreatív típusok

Ez a személyiségtípus bizonyos tevékenységekben kiugróan teljesít, kiváló művészi érzéke van, és nagyon tehetséges. Általában jellemző az egyediség, kicsit a különcség, ugyanakkor a kreativitás is. Amennyiben ilyen jegyekkel rendelkezel, másképpen látod a világot, szereted szép dolgokkal körülvenni magad. Jó humorérzéked van, és tudsz nevetni magadon. Az ideális kutya számodra laza, békés, nyugodt és társaságkedvelő, aki könnyedén el tudja magát foglalni. Az alábbi kutyák pontosan ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek: shiba inu, ausztrál juhászkutya, angol bulldog, akita és a border collie.

5. Intellektuális típusok

Ha valamilyen jellegű kihívással vagy éppen új témával szembesülsz, nemcsak a választ találod meg nagyon hamar, hanem hajlamos vagy szakértővé válni a témában. Szeretsz új dolgokat tanulni, és hosszasan tudsz beszélni azokról a témákról, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődsz. Az egyedül töltött idő nem zavar. A hozzád illő ebek zárkózottak és megfontoltak. Okosak és látszólag közömbösek, de bensőséges kapcsolatot élveznek valakivel, akiben megbíznak. A  következő tulajdonságokkal rendelkező kutyák az alábbiak: a csau csau, az agár, és a tibeti masztiff.

6. Hűséges típusok

Hűséges barát vagy, hiszel azok erényében és jóságában, akik fontosak számodra. Könnyedén együttműködsz másokkal, és szívesen veszed ki a részed a csoportos projektekből. Szívesen azonosítod magad akár valamilyen párttal, vallási csoporttal vagy civil szervezettel, amelyet támogatsz is. Számodra a legjobb választás olyan eb, aki jóindulatú, megbízható, hűséges, nyitott és kíváncsi. A következő tulajdonságokkal rendelkező kutyák ezek: szibériai szamojéd, mopsz, és az agár.

7. Kalandvágyó típusok

Amennyiben imádod a kalandokat, szereted az adrenalint, könnyen nekivágsz az ismeretlennek és nagyon bátor vagy, akkor az ideális kutya számodra játékos, ragaszkodó, okos, boldog és kíváncsi. Ilyenek a pomerániai, a corgi, és a tacskó. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ha négylábú társaddal együtt szeretnéd átélni az extrém kalandokat, megfelelő bátorsággal és testfelépítéssel kell neki is rendelkeznie, azaz érdemes átgondolni, hogy a sportos, erős, szívós fajták közt is körülnézz.

8. Vezető típusok

Ha bármiféle igazságtalanságot érzel, és azonnal szívügyednek tekinted annak megváltoztatását, akkor szinte bizonyos, hogy kiemelkedő igazságérzettel rendelkezel. Amennyiben nem félsz attól, hogy irányítanod kell valamit, vagy nagyon könnyen hallgatnak rád az emberek, és kiállsz mind magadért, mind másokért, akkor egyértelműen vezető egyéniség vagy. A legjobb párosítás számodra pedig egy karizmatikus, magabiztos, intelligens, erős akaratú és született vezető eb. Kiváló választás lehet a tibeti masztiff, de ha úgy érzed, két dudás nem fér meg egy csárdában, akkor a labrador retriever és a golden retriever is.

9. Visszahúzódó típusok

Amennyiben szereted elkerülni a konfliktusokat, és inkább visszahúzódó vagy, mintsem társasági lény, akkor egyértelműen a békés emberek típusába tartozol. Számodra a tökéletes választás a szerető és hűséges, szenvedélyes, karizmatikus kutya. Ilyen lehet a golden retriever, a cocker spániel, vagy a Cavalier King Charles spániel.

kutya ember kapcsolat kutya személyiségtípusok kutya választása milyen kutya illik hozzád személyiségtípus

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink